Категорије
Актуелно

Održana sjednica Glavnog odbora SNP CG

VRIJEME JE ZA DOGOVOR OPOZICIJE BEZ SUJETE I NADGORNJAVANJA

Glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojio zaključak kojim se pozivaju sve opozicione partije na razgovor povodom aktuelne političke situacije, oličene u najnovijim aferama koje potresaju Crnu Goru, kako bi se dogovorili naredni potezi.
Afera „Koverat“ je najveći politički skandal u novijoj parlamentarnoj istoriji koji je u potpunosti ogolio karakter ove vlasti.
Vrijeme je za dogovor, bez sujeta i nadgornjavanja, kako bi se formulisao minimum zajedničkih akcija jer je ova vlast delegitimisala Crnu Goru kao pravnu i uređenu državu.
SNP CG je svih ovih godina govorila da su ucjene, kupovina glasova, zastrašivanja građana, doprinjele pobjedama DPS u minulom periodu.
Stoga, ovakav sastanak nadilazi partijske interese i van je dnevne politike i na njemu se moraju dogovoriti budući pravci djelovanja.
Ovo što radi aktuelna vlast, nažalost, nije u skladu sa evropskim vrijednostima i zato je potreban jedinstveni odgovor, kako bi se uradili odlučni koraci na vraćanju ugleda Crne Gore i uspostavljanju svih elemenata pravne države.
Takođe, Glavni odbor je donio odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka SNP u Tuzima, povodom predstojećih lokalnih izbora koji će se održati u martu.
GO je kooptirao novoizabrana rukovodstva Asocijacije mladih i žena u svoje članstvo.



Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.