Категорије
Актуелно

Obraćanje javnosti SNP Plužine: MOGU LI SE DEMOKRATE DOVESTI U PAMET?

U saopštenju koje potpisuje Predsjednik opštinskog odbora Demokrata, možemo pročitati nastavak iznošenja niza fikcija, nerealnih ideja, nezakonitih rješenja i ono što je uvijek prisutno u saopštenjima Demokrata, puno neistina.
Krenućemo redom.
Prvo: Gospodine Gogiću, molimo Vas u ime glasača SNP-a da se ostavite zaštite njihovih interesa, jer da ne vjeruju u nas, ne bi Vas ubjedljivo pobjedili na prethodnim izborima. Pobjedili, upravo oni čije interese hoćete da štitite-građani Pive.
Drugo: Opština Plužine nikad nije i neće trošiti sredstva na bahaćenja, “čudne” ugovore i slične neistine koje ste naveli. Da je tačno to što pričati odavno bi nadležni državni organi procesuirali i prekinuli sve “nezakonite” radnje u Opštini. Kao što Vam je poznato opština Plužine nema nikakvih dugova niti neusklađenosti sa zakonom, što može biti samo rezultat odgovornog rada Lokalne uprave, a ne sigurno bahatosti i neznanja.
Treće: Zgrada “solidarnosti” kako je nazivate, rezultat je saradnje Fonda za solidarnu izgradnju Crne Gore i opštine Plužine. Izgradnjom ovog objekta Opština je riješila više problema: omogućila je ne samo radnicima Opštine, već svim zaposlenim u državnim organima rješavanje stambenog pitanja; riješila je problem dijela naselja koji je funkcionalno do tada bio neupotrebljiv; obezbjedila je 16 stanova za lica u slučaju socijalne potrebe. Nikakve malverzacije Opština nije napravila sa kupovinom poslovnog prostora, već je, vjerujte, dobila prostor koji će itekako naći primjenu, a u što će te se uvjeriti u narednom periodu. Hipoteka o kojoj pričate biće uklonjenja prilkom kupovine, što je i predviđeno predugovorom.
Četvrto: Vi dajete sebi za pravo da predlazete ukidanje naknada koje predvidjaju zakoni i pravilnici. Možete, jer, državna penzija i porodicni biznis (sa više od 10 kreveta) Vam to omogućavaju. Obezbjeđeni prihodima zatvarate oci i ne vidite da neko od kolega odbornika od te naknade obezbjedjuje elementarne uslove života kao što su troskovi el.energije i komunalija. Mi Vam predlažemo da i Vi, umjesto što predlažete ukidanje naknade, od te iste naknade izmirite dug za odvoz smeća koji imate prema Komunalnom u Plužinama, a koji ste uz podršku pojedinaca iz ministarstva DPS vlasti vješto izbjegavli da platite. Da nemate iskustva sa Budžetom i upravljanjem Lokalnom upravo,jasno je i u ovom tekstu. Ne znate, da se planirana sredstva ne moraju potrositi po svaku cijenu, a ne znate ni koji sve troskovi čine iznose definisane na nabrojanim stavkama.
Peto: Smisljenim i uvjezbanim, manipulativnim stilom pominjete, po ko zna koji put ispičanu priču, o podrsci pojedincima u iznosu od 10000,00€, nepovratne pomoći. Kao i mnogo puta do sada upućujemo sve zainteresovane za ovu ideju da nam objasne na osnovu kog zakona mogu dati bilo kome pomoći u navedenom iznosu. Da nije neodgovorno i neznaveno zaista bilo bi smiješno komentarisati ovakve predloge. Ne želite da pomenete na koje sve načine je Opštine, zakonito pomagala i pomaže poljoprivrednike u Plužinama. Zaboravljate a i svjesno izbjegavate da pomenete. Zbog toga Vas podsjećamo a i radi istine u javnosti ističemo sledeće mjere podrške poljoprivrednicima: Odluka o oslobađanju obaveze plaćanja poreza na nepokretnosti seoskom području; Odluka o podršci preradi mlijeka na poljoprivrednom gazdinstvu (150eura mjesečno za poljoprivredne proizvođače koji proizvode od 50 do 100 litara mlijeka dnevno na sopstvenom gazdinstvu); Odluka o podršci osiguranju stočnog fonda ( podrška 30% sume od iznosa osiguranja); Odluka o nagradama za ulovljenu nezaštićnu divljač (150eura po ostreljenom primjerku); Odluka o pomoći poboljšanju uslova za poljoprivrednu proizvodnju; Učešće u izgradnji seoskih vodovoda i vodopoja; Dopremanje vode do seoskih domaćinstava u sušnim periodima; Podrška izgradnji objekata za potrebe poljoprivredne djelatnosti; Čišćenje snijega do seoskih područja u zimskim uslovima; Kontinuirano održavanje puteva do seoskih područja; Nabavka solanih panela za katune koji nemaju struju.
Šesto: Da se pomoć selektivno dodjeljuje u opštini Plužine, sigurno je zadnja stvar na koju možete dati prigovor. Jasno je i dobro znaju gradjani Plužina, da je Opština, a i u buduće će, u skladu sa prvenstveno zakonskim a onda i materijalnim mogućnostima, na osnovu odluke nadležne komisije, davati pomoć za sve građane bez ikakvog izuzetka.

Poštovani gospodine Gogiću, budite sigurni da nijedna investicija u opštini Plužine nije nerazumna niti je sa ciljem bilo kakve malverzacije koju Vi i Vaše kolege paranoično svuda vidite. Nerazumna su Vaša ubjedjenja da ste jedino vi od svih političkih subjekata u Pluzinama i u Crnoj Gori, Bogom dati da znate šta je ispravno.

Mi smo u pameti odavno, kao što možete vidjeti po uporednim pokazateljima rezultata rada Lokalnih uprava u Crnoj Gori. To što vi, tu činjenicu nećete ili ne želite da shvatite, dovodi nas u nedoumicu da mi Vas upitamo možete li se u pamet dovesti i konstuktivnim i realnim idejama stvarno dati doprinos za razvoj Opštine ali i opravdati povjerenje ljudi koji su Vam dali glas na prethodnim izborima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares