Категорије
Актуелно

SNP pozvala opozicione kolege da zajednički upute dopis predsjedniku skupštine Glavnog grada

TRAŽE VANREDNU SJEDNICU O AFERI „KOVERAT“

Odbor Socijalističke narodne partije Glavnog grada uputio je opozicionim kolegama poziv kako bi zajedno pripremili zahtjev za sazivanje vanredne sjednice gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o aferi „Koverat“ u kojoj je glavni akter Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice. Na sastanak su, kako je saopštio Bogdan Božović, odbornik SNP, pozvani odbornici Demokratskog fronta, Demokrata i URA.
„ Nije trebala posebna inspiracija za ovu inicijativu s obzirom na dešavanja koja su uzdrmala političku scenu u Crnoj Gori. U aferi „Koverat“ je učesnik bio i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović što ima posebnu težinu. Postoji video-snimak na kojem se jasno vidi kako Stijepović od Duška Kneževića uzima kovertu sa parama koje su korištene u predizbornoj kampanji“, naveo je Božović.
Sa druge strane Đorđe Suhih, predsjednik parlamenta, poručuje opozicionim odbornicima da ispoštuju proceduru i upute zahtjev.
„ Mislim da ovo nije toliko stvar skupštine Glavnog grada. Postoje institucije sistema koje već funkcionišu. Čini mi se da bismo mi eventualno mogli samo da pričamo o nekim stvarima, naše ingerencije su tu vrlo male s obzirom na to jer se tu prije svega radi o predsjedniku države. Ne možemo uzimati neke veće ingerencije nego što nam to pripada. Njihovo pravo je da traže sjednicu, samo je pitanje svrsishodnosti njenoj i naših ingerencija da o tome raspravljamo- naveo je Suhih.
Bogdan Božović očekuje podršku opozicionih kolega.
„ U ranijem periodu imali smo zajedničkih inicijativa pa i ovoga puta očekujem podršku opozicionih kolega. Na sastanku bismo dogovorili i da se održi zajednička konferencija za štampu na kojoj bismo saopštili šta odbornici ove četiri partije predlažu kao naredne aktivnosti“, naveo je Božović.
Božović smatara da će Đorđe Suhih naći način da rasparve o aferi „Koverat“ ipak ne bude u skupštin Glavnog grada.
„ Kad pogledamo dešavanja iz Skupštine Crne Gore i vidimo da su ostali gluvi na inicijativu koju je pokrenuo SDP, ne očekujem da će nam Suhih izaći u susret“, naveo je Božović.

Izvor: Dan

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.