Категорије
Друштво

Miloš Rajković, portparol SNP CG

AKO NE BUDE JEDINSTVA, OVAKVA OPOZICIJA NE TREBA DA POSTOJI
Najveća politička kriza koja je pogodila Crnu Goru u poslednjoj deceniji je otkrila ono na šta je SNP od osnivanja upozoravao.

Vladajuća partija je godinama finansirala kampanju uz pomoć sumnjivog novca i biznismena koji su na povlašćen način dobili velike poslove, a kasnije vraćali usluge na različite načine.

SNP ne trazi aboliciju ni za Knezevica ni za DPS, već smo pozvali nadležne institucije da reaguju.

Sve ovo je dovelo do toga da GO SNP na sjednici od prije nekoliko dana pozove kolege iz opozicije na jedinstveno djelovanje i dogovor kako dalje.

U narednom periodu ćemo imati platformu i odgovor, uradićemo ono što građani traže od nas.

Ne isključujemo mogućnost vaninstitucionalnog delovanja, ukoliko uvidimo da je takvo raspoloženje građana. Kao odgovorni pojedinci nećemo donositi ishitrene odluke, jer je potrebno da postignemo najveću moguću saglasnost.

Nadam se da je vrijeme da se opozicija dozove u pamet, jer ako to sada ne uradimo na sledećim izborima ćemo biti kažnjeni od strane birača.

U sluaju da se odgovorno ne postupi prema državi i građanima Crne Gore i ne smijeni vlast koja je u moralnom i u nezaustavljivom padu podrške, onda ovakva opozicija ne treba da postoji.

Takođe, nema fer izbora u Crnoj Gori bez novog izbornog zakonodavstva, efikasne kontrole izvršne vlasti i istinske profesionalizacije DIK-a i za to se moramo izboriti.

Izvor: CDM portal Milos Rajkovic

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.