Категорије
Друштво

SNP Plužine odgovara Demokratama

DEMOKRATE SU SAMO SLUČAJNA POJAVA U POLITICI PIVE

Treći put u kratkom periodu OO Demokrata Plužine izlazi sa saopštenjima u javnost Crne Gore. Uprkos našim jasnim i argumentovanim odgovorima, Demokrate ne posustaju i nastavljaju po uigranom principu-“činjenice su stvarne, onako kako ih mi vidimo”.
Da se Lokalna uprava ne bavi bilo kakvim poslovima koji su nezakoniti ili za cilj imaju ostvarivanje bilo kakvih malverzacija jasno je kroz tansparentnost njenog rada i odgovore na odbornička pitanja. Da se pokušava bilo šta sakriti u radu Lokalne uprave, Demokrate ne bi ni mogle mahati sa papirima sa kojima mašu i pokušavaju, neuspješno, da dokažu naše neodgovorno ponašanje.
“Ravno” Doo je jedna od firmi koja posluje u Plužinama. Opština Plužine sa navedenom firmom realizuje pojedine aktivnosti, jednako kao sa bilo kojom firmom koja na tržištu nudi robu i usluge. Demokrate iznose podatak da je opština Plužine potrošila u “Ravno“ Doo više od 120.000,00€. Opet preskaču i ne žele da pomenu, da se navedeni trošak odnosi na period od 4 godine te da obuhvata različite budžetske stavke i aktivnosti, dakle ne jednu aktivnost. Ističemo da iznosi koji su trošeni, nisu morali biti obuhvaćeni sprovođenjem postupka javnih nabavki, tako da je Opština, neposrednim izborom, u skladu sa uslovima koje je nudio ponuđač, birala “Ravno“ Doo za nabavljača određene robe ili usluga. Dobar dio troškova odnosio se na usluge restorana. S obzirom da u Plužinama postoji samo jedan registrovani restoran-restoran “Sočica”, zaista se pitamo da li smo trebali goste i učesnike sa pojedinih sastanaka i manifestacija da vodimo na ručak recimo u Rudinice ili Nikšić i da tako postupamo ispravno?! Kao što je napisano u odgovoru na odborničko pitanje, građani mogu da pročitaju o nizu manifestacija i aktivnosti koje su se u tim periodima realizovale u Plužinama kao i da, iako Demokrate to ne žele, jasno vide da nema nikakvih malverzacija u realizaciji predmetnih troškova.
U vezi sa troškovima goriva nejasno nam je kakav cilj Demokrate zele da postignu sa ovim neviđenim otkrićem. Opština Plužine je uredno dostavila troškovnik goriva za tražene mjesece u odborničkom pitanju. Opština je za navedeni period uredno dostavljala i putne naloge Agenciji za sprečavanje korupcije o upotrebi službenih vozila. Sva kretanja vozila u mjesecima prije i nakon izbora evidentirana su na sajtu opštine Plužine. Opet su na djelu insinuacije Demokrata o nekim bahatostima funkcionera Opštine. Od navedenih vozila jedno vozilo je funkcionersko tj vozilo rezervisano za predsjednika Opštine. Ostala vozila se koriste za svakodnevne poslove, koji, gle čuda, nekad mogu da budu na radnoj obavezi i u dane vikenda i praznika.
Radovi na lokalnoj infrastrukturi su jedna od osnovnih nadležnosti i obaveza u radu Lokalne uprave. Dinamika radova na lokalnoj infrastrukturi je gotovo uvijek identična u periodima mart-april-maj, periodima nakon sniježnih padavina kada dolazi do oštećenja i devastacija puteva usled otopljenja snijega i stvaranja bujičnih potoka. Tako je uvijek bilo u opštini Plužine a biće i u buduće, jer se lokalna infrastruktura održavati mora. Svaki rad zahtjeva i sredstva, pa je zaista nejasno šta je čudno u tome što je nekom plaćeno ono što je pošteno i korektno urađeno.
Kako smo Vam već jednom jasno objasnili, a Vi ne želite da shvatite, ponovićemo da je predugovorom o kupovini poslovnog prostora u “zgradi solidarnosti” definisano da se hipoteka skida nakon realizacije ugovora, što je u skladu sa pravnom praksom i poštovanjem ugovornih obaveza dvije strane.
Gospodo Demokrate, Odbornici SNP-a zaslužuju svoj mjesto na odborničkoj listi kroz svoje lične i moralne vrijednosti i nikako se ne biraju radi rešavanja socijalnih pitanja. Nazalost, pojedini odbornici, najviše zbog loših procesa tranzicije preduzeća u kojima su radili, ostali su bez posla i došli u situaciju da na ovaj način rešavaju elementarne troškove života. Vaša je slobodna volja da se odreknete odborničkih naknada, u to Vam se niko niti može niti treba miješati, ali ako već pokušavate da vratite i sačuvate mlade ljude u Pivi, potrudite se da makar, za početak vratite sve odbornike Demokrata da žive u Plužinama. Gospodo Demokrate, zapošljavanje u lokalnoj upravi se vrši na osnovu definisanih radnih mjesta aktom o sistematizaciji radnih mjesta, potrebi za radnim mjestom i raspisanim konkursom za radno mjesto. Ponajmanje bi Vi, Demokrate trebali da komentarišete ko se zapošljava i koga treba zaposliti u Opštini, jer ste itekako upućeni u transparentnost i procedure zapošljavanja.
Koliko loše namjere, ali i neznanja ima u Vasim tekstovima najbolje govori dio o nezaposlenosti. Opstina nikog nije ostavila bez posla kao ni SNP, za razliku od pojedinih Vasih članova koji su u preduzetnickom zamahu, tada na strani državne vlasti, kao “stecajni upravnici” otpuštali ljude iz Samačkog hotela i doprinijeli povećanju stope nezaposlenosti u Plužinama. Istine radi, podsjecamo da su preduzeća u opštini Plužine: FEP, hotel “Piva”, “Bajo Pivljanin”, “Pilana” u momentu uvođenja stečaja bile u većinskom vlasništvu države odnosno Vlade Crne Gore. U takvoj poziciji Lokalna uprava nije mogla nista drugo da uradi,osim da čuva i sačuva ono sto joj pripada-Opstinu i njena preduzeca.
Fotografiju koju su Demokrate iskoristile u ovom saopštenju, vise je nego simpatican nacin pravljena paralele izmedju povezanosti SNP-a sa DPS-om. Da je fotografija tajna vjerovatno je ne bi lako našli i objavili. Pitamo se da li Demokrate dozvoljavaju sebi i svojim članovima da komuniciraju i sjede sa bilo kim ko ne misli isto kao oni, odnosno nije dio njihovog kluba “pravih i izabranih”. Mi nemamo problem da budemo transparentni i da sa političkim neistomišljenicima popijemo kafu, što za vas definitivno jeste problem.
Domaćini smo gospodo Demokrate bili, bićemo i u buduće, zajedno sa narodom i uz narod. A Vi ćete biti i ostati samo materijal za popunjavanje prostora novinskih stubaca i slučajna pojava u politici Pive.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.