Категорије
Друштво

Ђетић лига сјевера: Општина пружила подршку

Протеклог викенда је у балон хали „Крафт спорт“ званично стратовала „Ђетић лига сјевера“, у организацији Фудбалског савеза Црне Горе, Општине Беране и Удружења клубова ФСЦГ „Сјевер“ из Берана.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић казао је у разговору са организаторима да локална самоупарава подстиче младе на здраве стилове живота, зато је улагање у спорт и спортску инфраструктуру високо позиционирано на љествици приоритета нашег града.

„Велико је задовољство видјети оволики број младих спортиста на једном мјесту, а који долазе са подручја сјеверне регије и поносно представљају своје клубове и градове из којих долазе“, истакао је предсједник.

Током пет викенда, колико ће трајати лига, такмичиће се 11 клубова са 14 екипа. По ријечима организатора овогодишње такмичење биљежи најбољи одзив учесника и клубова.

„Лига је организована у четири категорије и то према следећим узрастима: 2007, 2008, 2009. и 2010. годиште“, казао је Васко Драговић, координатор овог такмичења, и додао да оно што представља новитет ове године јесте податак да екипа ФК „Цветекс“ из Берана има у свом саставу и дјевојчице и дјечаке, као и то да ће се такмичити двије екипе домицилне РАЕ популације.

Поред предсједника наше општине, велика помоћ за организацију овог такмичења стигла је од Дејана Савићевића, предсједника ФСЦГ, Момира Ђурђевца, секретара савеза, и Ранка Стијовића, секретара Удружења клубова ФСЦГ „Сјевер“.

Подсјетимо, ово је осми пут да се у Беранама одржава „Ђетић чига сјевера“. Пропозиције такмичења налажу да се побједници по узрастима боре са најбољима из централне и јужне регије за титулу првака државе.

У сјеверној Ђетић лиги такмиче се: ФК “Беране”, ОФК “Беране” и ФК “Цветеџ” из Берана, ФК “Брезница” и “Нортх Стар” из Пљеваља, ФК “Брсково” и “Сердар” из Мојковца, ОФК “Борац” из Бијелог Поља, ОФК “Дурмитор” са Жабљака, ФК “Комови” из Андријевице и ФК “Језеро” из Плава.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.