Категорије
Спорт

EP: Jovanović osvojila srebrnu medalju

Crnogorska karate reprezentativka Milena Jovanović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu. Juniorka Omladinca poražena je u finalnom meču kategorije preko 59 kilograma od Ruskinje Valerije Golubjeve 3:0.

Jovanović je na putu do finala eliminisala Turkinju Nur Hiru Kasatur 3:2, sudijskim izjašnjavanjem Kosovarku Vljoru Ćerimi (0:0), Čehinju Martinu Sačovu 6:0 i u polufinalu Stefani Krešić iz Bosne i Hercegovine 3:0.

– Ponosna sam na ostvareni rezultat. U finalu je nedostajalo malo sportske sreće. Dala sam sve od sebe da na drugom velikom takmičenju dođem do medalje. Hvala porodici, mom treneru Žarku Rakoviću i mom klubu Omladinac. Poželjela bih sreću moj drugarima i da bude još medalja – kazala je Jovanović.

To je njeno drugo veliko odličje, nakon što je bila bronzana na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama 2017. godine.

Jovanović, koja je osvojila prvo crnogorskjo odličje u Alborgu, u karijeri ima balkanske medalje, dok je krajem prošle godine bila najbolja na turniru Premijer lige za mlade u Veneciji.

Selektor Radoslav Vukićević kazao je da medalja Milene Jovanović ima zlatni sjaj.

– Medalja zlata vrijedna, falilo je sportske sreće u odlučujućem meču. Do finala je bila odlična i potvrdila svoj kvalitet. Čestitam Mileni, Omladincu i Karate savezu na rezultatu. Nadamo se sjutra novim medaljama – kazao je Vukićević.

Bez medalje završio je Bojan Bošković u kategoriji do 68 kilograma.

On je na startu eliminisao Moldavca Andreja Zguruanua 8:0, dok je u drugom poražen od Francuza Janisa Lamoa 1:0.

Francuski borac nije uspio da se domogne finala, čime je Boškoviću zatvorio vrata repesaža.

Pobjedu je upisao i Andrija Fatić u kategoriji do 76 kilograma.

On je na startu takmičenja bio slobodan, u drugom je savdao Njemca Lukasa Grosa 5:0, dok je trećem izgubio od Francuza Rejbaka Abdeselema 3:0.

Plasmanom u finale povukao je člana Omladinca u repesaž, gdje ga je savladao Makedonac Mevlud Memedi 1:0.

U drugom kolu zaustavljena je i Jovana Strujić (do 53), dok su na startu eliminisani Janko Dževerdanović (do 61), Nemanja Jovović (+76) i Saša Bojović (do 69).

Strujić, članica pljevaljskog Risa, u prvom kolu bila je slobodna, u drugom je ubjedljivo slavila protiv Ruskinje Aleine Pervomajskaje 5:0, dok je u trećem izgubila od Italijanke Anđelike Lukrecije Malgore 2:0.

Muški kadetsko-juniorski kata tim eliminisan je u drugom kolu.

Tim, u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, kao trećeplasirani prošao je prvu grupu, dok je u drugoj završio kao četvrti.

Plasman u finalnu grupu izborili su po tri najbolja iz obje grupe.

Nikočević je kazao da je zadovoljan nastupom, navodeći da je uz malo sreće rezultat mogao biti i bolji.

– Pripremali smo se za EP pet-šest mjeseci i bili smo spremni. Zadovoljan sam kako smo odrdili prvo kolo. Plasman u narednu rundu izborili smo kao trećeplasirani, pored evropskih i svjetskih prvaka. Odlično smo odradili i drugi nastup, ali možda u nastavku kriterijum suđenja nije bio isti. Zadovoljan sam kako smo odradili, ali nije bilo dovoljno za rezultat – rekao je član Bara.

Selektorka u katama, Slavko Maksimović kazala je da je ostaje žal za finalom, navodeći da su momci načinom kako su odradili takmičenje zaslužili borbu za medalju.

– Zadovoljna sam kako su momci odradili oba meča. Razlika u ocjenama nije bila veoma mala, realno trebali smo biti u finalnoj grupi među šest najboljih. Moramo se prilagoditi novom sistemu takmičenja i suđenja – kazala je Maksimović.

Uspješan dan upotpunio je i sudija Miodrag Radunović, koji je sudio finalne borbe.

Za sjutra predviđen je nastup mlađih seniora u borbama, a crnogorski karate predstavljaće Nenad Dulović (do 60), Stefan Gojčević (do 75), Ilija Radonjić (do 84) i Vasilisa Bujić (+68).

Izvor: RTCG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.