Категорије
Друштво

Lokalni izbori u Tuzima 3.marta, SNP-u redni broj 2

U Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) u Tuzima juče je obavljen žreb za redosljed na glasačkom listiću odnosno zbirnoj izbornoj listi za lokalne izbore 3. marta.

Redni broj jedan dobila je lista „Tuzi pobjeđuju – Milo Đukanović”, nosilac je Mirza Pepić. Pod brojem dva biće „Za dobro građana Malesije SNP CG”, a prvi na listi je Kolja Ljuljđuraj. Lista„Aleksa Bečić – Demokrate – pobjede, a ne podjele”, čiji je nosilac Štjefan Camaj, je dobila redni broj tri. Broj četiri je pripao listi „Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Dosljedno za Tuzi” čiji je nosilac Samir Adžović. Voljom žreba peti na glasačkom listiću biće „Malesija nas je ujedinila” (koalicija Albanski forum koji čine Alabanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Demokrtaska unija Albanaca), a nosilac je Nik Đeljošaj. Redni broj šest dobila je lista „Bošnjačka stranka- Mudar izbor”, čiji je nosilac Haris Ramović.

Kolja Ljuljđuraj (SNP) kaže da je broj dva je poslije jedan najbolji.

– Prvi je DPS, a drugi smo mi. Smatram da bi SNP trebao da bude prvi ne samo u Malesiji već i u Crnoj Gori. Pokazali smo da smo u službi građana. Mi smo mogli da imamo veliku korist, ali nijesmo htjeli. Željeli smo da budemo u službi građana. Zbog toga očekujem da će nam građani Maleisje dati povjerenje – rekao je Ljuljđuraj.

Ujkić: Da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi
Predsjednik OIK-a Štjefan Ujkić smatra da su redni brojevi manje važni, te je bitnije je da sve prođe u najboljem redu.

– Uspjeli smo sve da obavimo po zakonu i u zakonskom roku. Nije bilo lako početi organzaciono, materijalno-finansijski, ali i prostorno. Stav komisije je da se svi potrudimo da izbori proteknu lijepo, demokratski, kulturno i da nastojimo svi zajedno da sve bude onako kako zakon nalaže – kaže Ujkić.

On je savjetovao nosioce lista da upoznaju svoje birače kako se glasa, te da ih informišu da sada biračka mjesta nose brojeve od jedan do 30.

– Sve aktivnosti u izbornoj komisiji teku planiranom dinamikom i bićemo spremni za izbore 3. marta– zaključuje Ujkić.

Birački spisak se zaključuje 10 dana pred izbore i to je posao koji završava MUP.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.