Категорије
Друштво

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

U NAJAVI NOVA PLJAČKA PENZIONERA
Takozvani socijalisti iz vlasti, predvođeni DPS-om, povećavaju penzije dva posto a onda novim nametima uporedo otimaju 2,7 posto najranivijoj grupi u Crnoj Gori, ponovo govoreći o reformama energetskog sektora, ali preko leđa građana.

Pošto su svoju državu doveli do ekonomskog ambisa, dodatno guše srednju klasu a ovim i ovakvim nametima stvaraju klasu bogatih i bahatih.

Vlast i dalje nastavlja sa dokazivanjem svoje moći ne misleći na opšte dobro svih nas, već na lične interese pojedinaca i grupa bliskih njima.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kaže da sa italijanskom firmom A2A ugovor teče po planu i da će Italijani od Vlade krajem maja dobiti treću tranšu dogovorene sume u iznosu od skoro 40 miliona eura. Četvrta tura je dogovorena za kraj juna I to oko 70 miliona, tako da, dragi građani, očekujte još jedno skorije poskupljenje struje jer i ovo zadnje je stiglo pred isplatu rate za A2A.

Samo što se u ovom slučaju ministarka Sekulić hvali da je Vlada obezbijedila i da će isplatiti Italijanima 40 pa 70 miliona, zaboravljajući da je u ovom slučaju, uostalom kao i u svakom poslu do sada, Vlada samo servis, a građani plaćaju.

Građani plaćaju a oni određuju koliko. S tim što je prosječna plata oko 500 eura, prosječna penzija oko 200 eura, a prosječan život sve kraće i kraće traje. Od muke i nevolje koju vlast nameće ovom napaćenom narodu.

Ili ne umiju ili ih nije briga. Izgleda da je i jedno i drugo, s tim što ih je briga samo za uski krug ljudi oko sebe.

Najteže je,ipak, penzionerima koji su navikli da budu savjesni i da redovno izmiruju obaveze prema državi. Svaki se račun plaća na vrijeme, nema čekanja, nema odlaganja. A kako će sad? Kad se izvede računica koliko je poskupljenje struje, a koliko se njima povećava penzija, neće imati od čega da plate račune.

SNP će, kao i do sada, biti uz najranjiviju grupu stanovništva, uz penzionere i socijalne slučajeve i neće dozvoliti krađu i otimanje. To smo dokazali i ranije kada smo se izborili da se penzionerima vrati osam otetih penzija i naknadno jos dvije, kada ih je ova Vlada, samo u nekom drugom sastavu, otela od penzionera.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares