Категорије
Актуелно

SNP VJERUJE U DOGOVOR I USPJEH VOĐA PROTESTA I OPOZICIONIH PRVAKA

Građanski protesti koji se dešavaju ovih dana, direktno odražavaju nezadovoljstvo građana u Crnoj Gori aktuelnom političkom situacijom, korupcionaškim aferama i kupovinom izbora 2016. godine. Protesti predstavljaju žestok i razumljiv odgovor na nelegitimnu vlast, izabranu zahvaljujući raznim kovertama dobijenim od kontroverznih biznismena i novcem iz sumnjivih tokova, koji će morati rezultirati formiranjem tehničke vlade.

Socijalistička narodna partija smatra da je narednih dana potrebno definisati ciljeve koji se moraju ostvariti na protestima.

Prvo, potrebno je ispostaviti direktne zahtjeve za izborne uslove.

Drugo, dogovora nema bez definisanja svih pojedinosti. Međutim, taj ključni dogovor treba da se postigne između vođa građanskog protesta i opozicionih prvaka, jer je to jedini garant da će ova priča biti uspješno dovedena do kraja, a sve uz nadu za ostvarenje istorijskog cilja, a to je smjena ove vlasti i demokratizacija crnogorskog društva, koja će biti praćena jačanjem nezavisnosti institucija.

Treće, moraju se odrediti precizni rokovi za održavanje sledećih parlamentarnih izbora.

Tome moraju prethoditi, shodno jasnim zahtjevima sa građanskih protesta, ostavke predstavnika aktuelnog režima, a zatim formiranje tehničke vlade koje će u potpunosti sprovesti dogovor i obezbijediti kontrolu izbornog procesa.

Na kraju, SNP će se snažno zalagati za ostvarenje zahtjeva građana i daće puni doprinos borbi za slobodno društvo, u kojem će svi imati pravo na pravdu i traženje sreće.
Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.