Категорије
Друштво

Kolja LJuljđuraj, nosilac liste„Za dobro građana Malesije-SNP CRNE GORE”

Uvešćemo socijalnu pravdu

Socijalistička narodna partija je partija naroda, i zbog toga poštujemo i čuvamo tradiciju, naše duhovne i moralne vrijednosti, istoriju, vjeru, kulturu i nacionalni identitet, poštujemo različitosti i njegujemo toleranciju, kazao je Kolja Ljuljđuraj, nosilac liste „Za dobro građana Malesije – SNP Crne Gore”. On je istakao da njihova partija poštuje tradicionalne crkve i vjerske zajednice i da s ponosom ističu da su građanska partija što pokazuje njihovo članstvo.
– Partija smo socijalne pravde i tokom našeg postojanja se borimo za građanina i njegova prava i slobode. Borimo se za poboljšanje uslova života zato mi u Tuzima tražimo da se mnoge naše ideje u tom pravcu ostvare. Ova kampanja će se zasnivati i u tom pravcu. Insistiraćemo da se na području Malesije što brže i efikasnije rješavaju mnogi infrastrukturni problemi. Te probleme znamo jer smo ih prepoznali i svojim djelovanjem u skupštinama Glavnog grada i Tuzi, potencirali i tražili što brže rješavanje – rekao je Ljuljđuraj.
On kaže da su u programu najznačajniji projekti na kojima će posebno insistirati.
– Tu je sanacija i izgradnja putne infrastrukture, zaobilaznice oko Tuzi, rasterećenje centra i oslobođanje od saobraćaja, izgradnja zelene pijace, kao i pomoć i podrška poljoprivrednicima. Zalagaćemo se i za izgradnju infrastrukture u ruralnim područjima, sportskih objekata, centralnog groblja, te obogaćivanje kulturnog života za mlade. Prioritet je i sanacija domova kulture, evidencija socijalno ugroženih, povećanje sredstava za ranjive kategorije, ulaganje u razvoj turističkih potencijala, podrška đaka i studenata, povlačenje stranih investicija za razvoj malog i srednjeg biznisa, kao i saradnja sa dijasporom – kazao je Ljuljđuraj.
Ljuljđuraj ističe da je aktuelna vlast direktno odgovorna za osiromašenje građana, te će se SNP zalagati za povećanje minimalnih ličnih dohodaka i povećanje penzija, te bolju zdravstvenu zaštitu, kvalitetnije obrazovanje i jednakost svih građana pred zakonom, suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije.
– Briga o građaninu je i naše zalaganje za prevazilaženje trenutnog stanja u uslovima življenja i velikog siromaštva, te ćemo insistirati na solidarnosti. Ovo se posebno odnosi na brigu o licima sa invaliditetom, onima bez prihoda i bolesnim. Znamo da u Malesiji ima takvih, da ovo društvo mora da misli na njih. Posebno bih potencirao vjersku toleranciju jer na području Malesije žive pripadnici sve tri vjerske zajednice i svi oni participiraju u SNP-u i kao jedna porodica djelujemo i dajemo primjer svim drugim, ali ćemo i dalje insistirati da ta sloga i jedinstvo ostane i da se iz dana u dan sve više poboljša. Očekujem da su građani Malesije prepoznali iskrenost partije i da će iz tog razloga znati da odaberu – rekao je Kolja Ljuljđuraj.

”Zalagaćemo se za povećanje ličnih dohodaka i penzija, bolju zdravstvenu zaštitu, kvalitetnije obrazovanje i jednakost pred zakonom, suzbijanje organizovanog kriminala

Izvor: Dan.co.meПодијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.