Категорије
Актуелно

MLADI I ŽENE SNP SE ZALAŽU ZA OSTAVKE, TEHNIČKU VLADU I PRVE FER IZBORE U CRNOJ GORI


Članovi rukovodstva Asocijacije mladih i Asocijacije žena Socijalističke narodne partije Crne Gore, juče su sa predsjednikom SNP Vladimirom Jokovićem razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima u našoj državi.

Na sastanku je zaključeno da nema demokratizacije Crne Gore bez slobodnih izbora na kojima će biti ispoljena istinska volja birača. Poslednje afere još jednom su pokazale da vlast u Crnoj Gori nikada nije pobijedila na izborima, a da nije kupovala, ucjenjivala, zastrašivala glasače.

Tokom razgovora je konstatovano da posebnu odgovornost za ovakvu situaciju u državi nose manjinske partije, kao što su Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i albanske partije, koje su bile svjedoci svih nezakonitih radnji DPS-a prethodnih decenija.

Još jednom je ponovljeno da se SNP se zalaže za proteste koji će biti sredstvo pritiska na vlast, kako bi se ostvario ključni cilj, a to su ostavke, formiranje tehničke vlade i prvi pošteni i slobodni izbori.

Predstavnici Asocijacije mladih i Asocijacije žena SNP CG saglasili su se da cilj nove vlasti u Crnoj Gori ne treba da bude samo promjena postojeće garniture, već i načina vladanja.

Neophodno je ići dubinski u reforme kroz postavljanje najboljih kadrova na najodgovornija mjesta i njihovu efikasnu kontrolu. Samo tako ćemo dokazati da možemo da budemo nosioci demokratskih promjena u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.