Категорије
Актуелно

Покрет „Одупри се“: Ми смо држава, у суботу сви на улице

Да покажемо да смо ми држава, да заједно можемо довести до суштинске промјене система који је заборавио да треба да служи јавном и интересу грађана и грађанки, а не било ком и чијем друго

И ове суботе позивамо слободне грађане и грађанке да 3. марта у 18 часова изађемо на Трг независности и покажемо да смо ми држава, да заједно можемо довести до суштинске промјене система који је заборавио да треба да служи јавном и интересу грађана и грађанки, а не било ком и чијем друго, наводи се у саопштењу ПР тима покрета „97000 – Одупри се“.

Протест у суботу је четврти грађански протест под слоганом “97000 – Одупри се“. Протестна шетња слободних грађана и грађанки почеће на Тргу независности, гдје ће грађани упутити нове захтјеве.

Након говора и прогласа шетња ће бити настављена Улицом слободе ка брду Горица, затим Булеваром Ивана Црнојевића, Улицом Станка Драгојевића, Булеваром Светог Петра Цетињског и назад Улицом слободе до Трга независности.

Протестном шетњом ће се, саопштавају из овог покрета, опет обићи институције система које, како кажу, не раде у интересу грађана и грађанки.

Као и до сада, покажимо моћ, али и одговорност коју носимо као слободни грађани и грађанке. Очекујемо да наше окупљање протекне мирно и достојанствено“, казали су.

Апелујемо на грађане и грађанке да нам се придруже без икаквих страначких, националних и других обиљежја. Уз захвалност исказану на прошлим протестима, учеснике четвртог окупљања позивамо на солидарност и уважавање према дјеци, старијима, трудницама и ОСИ популацији“, поручују они.

Редарска служба ће указати посебну пажњу и обезбјеђење, али исто то, како су истакли из овог покрета, очекују и од окупљених.

Позиввалу су све суграђане и суграђанке да пруже активну помоћ редарској служби и да реагују на провокацију било које врсте тако што ће контактирати најближег редара.

Из овог покрета наглашавају да се не смије дозволити да било какав насилни инцидент угрози законско право грађана да покажу да су они држава.

Кроз протесте одбранимо Устав Црне Горе у јединој слободној институцији која нам је остала – улици. Позивамо на још једно дружење слободних грађана и грађанки. Обиљежје овог протеста је “97000 – Одупри се“, на крају су поручили.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.