Категорије
Друштво

ODBORNICI SNP U ANDRIJEVICI NAPUSTILI SJEDNICU SKUPŠTINE OPŠTINE


Odbornici Socijalističke narodne partije su danas napustili sjednicu Skupštine opštine Andrijevica u znak protesta zbog bahatosti partije na vlasti.
Naime, za danas je bila zakazana sjednica SO Andrijevica za čiji dnevni red su bile predložene 23 tačke. Između ostalog, trebalo je da se razmatra Izvještaj o radu predsjednika Opštine u ostvarivanju funkcije lokalne samouprave, zatim o Predlogu odluke o izmjenama i dopunama budžeta Opštine za ovu godinu kao i o Izvještaju o radu i planu rada za 2019. godinu, ustanova i jedinica čiji je osnivač Opština.
Prema članu 40 Poslovnika o radu Skupštine, predsjednik Skupštine je trebalo da obrazuje Kolegijum kojeg čine predsjednik Skupštine i predsjednici klubova odbornika. Takođe, Poslovnikom je predviđeno da se na Kolegijumu utvrđuje termin sazivanja i održavanja sjednice Skupštine i predlog dnevnog reda.
Međutim, saziv Skupštine izvršen je bez održavanja Kolegijuma. Iz tih razloga, klub odbornika SNP tražio je da se zakazano održavanje sjednice odloži I ispoštuje poslovnik u čemu na s je podržao klub odbornika Demokratskog fronta.
Naš zahtjev nije prošao i mi smo, zajedno sa odbornicima DF, napustili sjednicu.
Smatramo da nije u redu ovakvo ponašanje vladajućeg DPS koji se u teoriji zalaže za demokratiju i legalizam a u praksi, evo baš na ovom primjeru, pokazuje da čini sve suprotno od onoga za šta se samo deklarativno zalaže.
Naši sugrađani su ovoga puta ostali uskraćeni da čuju naš glas povodom bitnih tema koje se tiču rada lokalne uprave, ali naći ćemo mi načina da saopštimo svoje stavove i spriječimo dalje bahaćenje DPS vlasti. Krenulo je s vrha brijega. Građanski protesti u Podgorici vrlo su ih zabrinuli pa pokušavaju na svaki način i svuda da demonstriraju silu kako su navikli svih ovih godina. Neće još dugo tako moći.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.