Категорије
Друштво

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane

USKORO ĆE SE I SOCIJALDEMOKRATE VRATITI NA FABRIČKA PODEŠAVANJA

Socijalistička narodna partija Crne Gore nije imala namjeru da se bavi partijom kao što je SD, iz prostog razloga što Crnu Goru već trese čuvena afera „Koverat“. Međutim, nećemo prećutati izjavu njihovog odbora koji su u svom neznavenju izjavili „da se u SD dolazi srcem, a iz SNP-a odlazi“.

Interesni DPS politički privezak je i u Beranama pokazao svoje pravo lice. Naime, svi članovi opštinskog odbora ove interesne grupacije, osim penzionera, su isključivo po partijskoj liniji zaposleni. Da krenemo od Onura Babaića, koji pokriva funkciju direktora Univezitetskog centra, sekretara OO SD Berane Adnana Pačariza koji je u OŠ “Radomir Mitrović”, predsjednice Foruma žena SD Vanje Raičević zaposlene u Upravi za nekretnine i svih ostalih funkcionera koji se nalaze od direktorskih funkcija do pozicija savjetnika, kako u Zavodu za zapošljavanje, državnom Arhivu, Opštoj bolnici, Fondu za zdravstvo, Univerzitetskom centru, Ministarstvu prosvjete, te osnovnim i srednjim školama. Svi navedeni su članovi opštinskog odbora SD Berane.

I tako redom. I ne interesuje nas to što pola članova depeesovskog odbora prelazi zbog fotelja u SD, ali ne dozvoljavamo da nam drže moralne pridike „čistunci u liku socijaldemokrata“.

Socijalistička narodna partija Crne Gore je i ranije ukazivala na partijsko zapošljavanje, uz još jedno podsjećanje da je još 20-ak članova ovih političkih prolaznika, zaposleno u Opštoj bolnici, Srednjoj stručnoj školi, a njih nekoliko i u školama u Plavu i Petnjici. Istovremeno, građani vrlo dobro znaju da do kasno u noć se “češljaju” podobni pripadnici, kako bi došli u obzir za uhljebljenje u Univerzitetskom centru.

Na kraju, ispada da se u SD dolazi isključivo zbog džepa i fotelje.

Socijalistička narodna partija je bila i ostala sa narodom i dio naroda. I u Beranama, i u našoj Crnoj Gori. I zato smo dio građanskih mirnih protesta, koji će dovesti do toliko nužnih promjena u našoj državi. A tada ćete se i vi vratiti na fabrička podešavanja u vidu minornog političkog subjekta bez ikakvog uticaja moći i mogućnosti partijskog zapošljavanja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.