Категорије
Актуелно

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

AKTUELNOJ VLASTI SE NEMINOVNO BLIŽI KRAJ
Veličanstveni građanski protesti, koji su iz subote u subotu sve masovniji, ozbiljno su zabrinuli aktuelnu crnogorsku vlast. Toliko da režim planira održavanje kontramitinga 24. marta.

Ko je taj ko poziva da se Crna Gora brani od svojih građana? Jesu li to oni koji imaju veći kapital nego svi građani Crne Gore zajedno? Oni koji daju i uzimaju koverte jedni od drugih a građanima nameću sve veće račune za struju, vodu i nerealne cijene goriva?

U vrijeme najvećeg jada i bijede koje je vidjela Crna Gora, u kojem građani ne mogu da obezbijede osnovna sredstva za život, vlast je našla za shodno da ponovo pokrene pitanje državno-pravnog statusa Crne Gore i oslobodi duhove prošlosti.

Pod parolom ugroženosti države kojom se već više od deceniju održavaju na vlasti, i ovoga puta pokušavaju da stave u drugi plan stvarne probleme naših građana kao što su korupcija, organizovani kriminal, partijsko zapošljavanje, zloupotreba državnih resursa, politička diskriminacija i tako dalje. Upravo zbog ovakvog ponašanja vlasti u Crnoj Gori, još su izraženije postale podjele zahvaljujući kojima se pojedinci godinama održavaju na svojim pozicijama.

U državi u kojoj je minimalna zarada 193 eura, u kojoj 70 hiljada građana prima platu u iznosu do 250 eura, gdje je prosječna penzija 125 eura i koju zbog nezaposlenosti iz godine u godinu napušta sve veći broj mladih ljudi, pitanje državno-pravnog statusa svakako ne može biti glavni problem.

Sve veće siromaštvo, kriminal, korupcija, nepotizam i klijentelizam su ono što muči građane Crne Gore decenijama, a što je produkovala DPS vlast, čiji se kraj neminovno bliži.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares