Категорије
Актуелно

“Odupri se – 97.000”: Posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu

Peti protest građanskog pokreta “Odupri se – 97.000” biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, najavili su organizatori. Trgu nezavisnosti u Podgorici, najavili su organizatori.

“Pozivamo sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti”, navodi se u saopštenju organizatora.

Oni ističu da ovaj protest kao i svi do sada treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, “zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica”.

Najava za protest(Foto: Odupri se – 97.000)
“Otpor se širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu. Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom”, dodaje se u saopštenju.

Sjutrašnja protestna šetnja će, kako se dodaje, nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.


Ruta kojom će se ići protestna šetnja(Foto: Odupri se – 97.000)

“Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana”, poručuju organizatori građanskog protesta “Odupri se – 97.000”.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.