Категорије
Друштво

Пријем за атлетичара Јованчевића: Беране је мој други родни град

Шћекић Јованчевић

Предсједник општине Драгослав Шћекић приредио је пријем за атлетичара Србије и члана АК Црвена звезда, Страхињу Јованчевића, који је освојио бронзану медаљу, у дисциплини скок у даљ, на Европском дворанском првенству, које је одржано почетком марта у Глазгову.

Пријему је присуствовао и његов отац Милорад – Пижо Јованчевић, који је уједно и главни тренер свог сина.

Предсједник Шћекић је честитао Страхињи на великом успјеху и захвалио се што, како је навео „истиче да је Беране његов други родни град, после Београда гдје је рођен и живи, с обзиром да је ово родно мјесто његових родитеља, a што нас чини изузетно поносним“.

„Твој резултат је истински подвиг а Општина Беране је увијек ту да уважи успјех и труд. Рад, таленат и упорност немају и не могу имати границе и препреке. Твој успјех је и наш. Желимо ти да и даље корачаш трофејним стазама“, казао је предсједник.

„Општина Беране ће увијек бити ту да пружи подршку и укаже пажњу, не стављајући акценат само на оне који живе у нашем граду, већ и на оне који су негдје друго али који су на неки начин, такође, наши суграђани. Такав је Страхиња Јованчевић, сјајан млади атлетичар са феноменалним успјесима, који је између осталог и последњим скоком од 8,03 метара на Европском првенству поставио нови рекорд Србије, што довољно говори о његовом таленту“, закључио је предсједник Шћекић на крају.

Страхиња Јованчевић се захвалио свима коју му пружају подршку, а посебно Општини Беране чија је делегација присуствовала организованом дочеку у Београду поводом његовог успјеха у Глазгову.

„Освајање бронзане медаље на Европском првенству и постављање државног рекорда је драгоцјено искуство за мене и почетак, надам се, једне сјајне каријере. Наставићу да се трудим за нова одличја и да нижем нове спортске успјехе“, казао је Страхиња и додао да је Беране увијек доживљавао као његов други родни град.

„Желим овом приликом да се захвалим Општини Беране на подршци која ми је пружена од самог почетка, односно од Међународног атлетског митинга 2016. године када сам први пут наступио, да би потом и норму за ово првенство остварио на истом мјесту, у јулу прошле године“, истакао је Страхиња.

Оно што га очекује, на професионалном плану, у наредном периоду јесте учешће на Свјетском првенству, које ће бити током љета, а потом и на Олимпијади.

Као знак пажње Општине Беране, предсједник Шћекић је Страхињи уручио на дар вријeдну умјетничку слику, ауторке Сање Боричић.

Пријему у кабинету предсједника присуствовали су, Дубравка Јованчевић – шефица кабинета; Зоран Јојић, савјетник предсједника; и Никола Урошевић, савјетник за информисање у Бироу за односе са јавношћу.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.