Категорије
Друштво

DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ PRIREDIO PRIJEM ZA ATLETIČARA STRAHINJU JOVANČEVIĆA

Počast za osvajača evropske medalje

BERANE – Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić priredio je prijem za atletičara Srbije i člana AK Crvena zvezda Strahinju Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju, u disciplini skok udalj, na Evropskom dvoranskom prvenstvu, održanom nedavno u Glazgovu. Prijemu je prisustvovao i njegov otac Milorad Pižo Jovančević, koji je i Strahinjin glavni trener. Šćekić je podsjetio da je Berane rodni grad Strahinjinih roditelja.

– Rezultat Jovančevića je istinski podvig. Opština Berane će uvijek biti tu da pruži podršku i ukaže pažnju, ne stavljajući akcenat samo na one koji žive u našem gradu, već i na one koji su negdje drugo, ali koji su na neki način, takođe, naši sugrađani. Takav je i Strahinja, sjajan mladi atletičar sa fenomenalnim uspjesima, koji je skokom od 8,03 metara na Evropskom prvenstvu postavio novi rekord Srbije. A rad, talenat i upornost nemaju i ne mogu imati granice i prepreke. Tvoj uspjeh je i naš. Želimo ti da i dalje koračaš trofejnim stazama – kazao je Šćekić.

Jovančević je zahvalio svima koju mu pružaju podršku, a posebno Opštini Berane čija je delegacija prisustvovala organizovanom dočeku u Beogradu povodom njegovog uspjeha u Glazgovu.

– Osvajanje bronzane medalje i postavljanje državnog rekorda dragocjeno je iskustvo za mene i početak, nadam se, jedne sjajne karijere. Nastaviću da nižem nove sportske uspjehe – naglasio je Jovančević, ističući da je Berane uvijek doživljavao kao svoj drugi rodni grad.

Kao znak pažnje Opštine Berane, predsjednik Šćekić je Jovančeviću uručio na dar vrijednu umjetničku sliku, autorke Sanje Boričić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.