Категорије
Друштво

SNP TOLOŠA PISAĆE GLAVNOM GRADU

Tološanima neophodna škola

Izgradnja osnovne škole, kapele na mjesnom groblju, rješavanje problema putne infrastrukture ali i FK Crvena stijena prioriteti su mještana Tološa zbog čega će mjesni odbor SNP-a ovog naselja tražiti od Ivana Vukovića, gradonačelnika, da se oni riješe. Član podgoričkog Odbora SNP-a Milorad-Minjo Vratnica smatra da prioritet treba dati izgradnji osnovne škole jer je ona postojala još 90-tih godina, a danas je nema.

–Škola je potrebna jer se broj stanovnika u međuvremenu duplo povećao. Neophodna je izgradnja kapele na mjesnom groblju jer je u pitanju veliko naselje a na taj način bi se rasteretilo i groblje Čepurci. Takođe, trebalo bi mijenjati postojeće vodovodne cijevi jer se građani sa pravom plaše da su kancerogene što je čak konstatovano i iz preduzeća Vodovoda. Treba insistirati na izgradnji atmosferske i fekalne kanalizacije jer veliki dio naselja leži na septičkim jamama – naveo je Vratnica.

Vratnica ukazuje da Tološi imaju problem i sa putnom infrastrukturom, a veliki problem im stvara i rasvjeta koje u pojedinim djelovima na rubovima naselja uopšte nema.

On je ukazao i na problem FK Crvena stijena koji je potpuno ostavljen kako od lokalne uprave, tako i od građana Tološa.

–Pokušavali su mnogi da preuzmu klub kako bi ga finansirali, ali su brzo odustajali i klub je tako ostavljan bez ičije pomoći. U ovom klubu trenira veliki broj djece i omladine a i mnogo više bi treniralo da je on organizovaniji i da ima pomoći od lokalne uprave. Bila bi to korist i za naselje i za grad. Mjesni odbor će se obratiti gradonačelniku, tražeći da preduzme određene mjere u što bržem rješavanju ovih infrastrukturnih problema – naveo je Vratnica.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.