Категорије
Актуелно

СНП прославио 21 годину постојања: Чувари смо Његошевe Црне Горе

Социјалистичка народна партија Црне Горе прославила је данас 21 годину свог постојања, и том приликом руководство партије је саопштило да је за своје чланство одувијек жељела бољу и праведнију Црну Гору, једнаких шанси за све.

Први човјек СНП Владимир Јоковић на конференцији за медије казао је да је данас веома значајан датум за ту партију, јер су успјели да се одрже заједно пуних 21 годину.

Све ове године смо подијелили са нашим искреним чланством, које нас је свих ових година пратило. Прошли смо један веома тежак пут поплочан трњем, али увјерени у исправност наше идеје“, рекао је Јоковић.

Он је казао да је увјерен да Црна Гора може бити држава демократије, правде, слободе и једнаких шанси за све.

Држава која може омогућити достојан живот сваком њеном грађанину, без обзира на све разлике, које ми сматрамо предностима. То је оно што СНП и њено чланство виде као своју обавезу и одговорност, да са свим људима добре воље и са свим прогресивним снагамо све учинимо да мијењамо Црну Гору на боље“, истакао је Јоковић.

Он је подсјетио колико и шта је све СНП урадио за све грађане Црне Горе.

„Укинули смо порез на гориво, порез на мобилну телефонију, вратили смо осам неправедно одузетих пензија нашим пензионерима и донијели смо Закон о мајкама са троје и више дјеце. Имали смо успона и падова, али постајали смо јаки кад то многи нијесу очекивали“, истиче Јоковић, додајући да сматра да је СНП чувар традиционалне његошевске Црне Горе.

Он је прокоментарисао актуеле грађанске протесте, оцјењујући да је добра полазна тачка за смјену власти у Црној Гори.

„Искрено учествујемо и подржавамо протесте који ових дана показују огромну енергију у Црној Гори. Зато овај јубилеј прослављамо на необичан начин, јер та средстава која би потршили на прославу, искористићемо да плаћамо путне трошкове нашем вјерном чланству који у великом броју сваке суботе долази на протесте“, рекао је Јоковић.

Казао је да је СНП јуче званично добио документ споразума од организатора протеста, те да ће о томе одлучивати руководство наредних дана.

Сигурно је да ће и СНП, ако све остале политичке партије подрже тај споразум, дати своју подршку. Мислимо да је најбоље сјести сви за сто и договори се око тих ствари, него послати готов споразум који политичке партије треба да потпишу“, сматра Јоковић.

Шеф Медијског центра СНП-а Василије Лалошевић казао је да је СНП свих ових година била партија која је хтјела само бољу Црну Гору.

Василије Лалошевић

„Свих ових година били смо присутни заједно са нашим народом, желећи боље Црној Гори и желећи Црну Гору једнаких шанси за све“, истакао је Лалошевић.

Неке партије чекају осуђујућу пресуду лидера ДФ да би им узели бирачко тијело

Јоковић каже да се ових дана се очекује расплет суђена Демократском фронту за новодни државни удар, те да многе партије чекају да се осуде челници ДФ да би приграбили њихово бирачко тијело.

Ми из СНП-а сматрамо да је тај процес намјештен, монтиран и свака пресуда осим ослобађајуће биће још даље урушавање правног система Црне Горе. И увјеравам вас да СНП-у ниједан такав глас није потребан, него је неопходно јединство опозиције“, закључио је Јоковић.

Правда у Хагу селективна

Коментаришући пресуду бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, Јоковић је казао да је став СНП-а да је правда у Хагу селективна.

Потпуно се слажемо да свако ко је починио злочин на простору бивше Југославије треба да буде осуђен. И ниједан појединац не може бити поистовјећен са народом. С обзиром на то да нико осим Срба није осуђен у Хагу на доживотну робију, ми имамо сумњу да није суђено само дјелима, него да иза тога има још нечега“, казао је Јоковић.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares