Категорије
Друштво

Предсједник Шћекић: Пројекат значајан за Беране, извињење грађанима због кашњења радова

Предсједник општине Драгослав Шћекић састао се данас са министром одрживог развоја и туризма Павлем Радуловићем који је са сарадницима боравио у радној посјети Беранама.

Повод његове посјете био је обилазак локација на којима се реализује пројекат  “Унапређење система водоснабдијевања, изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода”.

Након обиласка, пумпне станице „Град“, резервоара на Јасиковцу, градских улица гдје су радови у току и постројења за пречишћивање отпадних вода, предсједник Шћекић и министар Радуловић дали су изјаве представницима медија.

Предсједник је казао да су данас, на лицу мјеста, имали прилику да се увјере шта је до сада урађено а шта је оно што тек треба да буде завршено у наредном периоду.

„Можемо констатовати да је један дио пројекта водоснабдијевања завршен на најбољи могући начин, односно изразити задовољство чињеницом да су постављени циљеви, када је ријеч о пумној станици „Град“ и резервоару на Јасиковцу, успјешно реализовани до краја“, истакао је предсједник општине и додао да је остало да се приведу крају радови на постројењу за третман отпадних вода и изградњи канализационе мреже.

Очекујемо да ће извођач радова, у већ неколико пута предвиђеној динамици, привести крају поменуте радове, рекао је у наставку.

„Користим ову прилику да се у име Општине Беране и у име свих који учествују у реализацији овог пројекта, извиним грађанима Берана што су радови потрајали дуже него што је то било предвиђено и да им се уједно захвалим на огромном стрпљењу које су показали, имајући у виду да смо сви свјесни колико је овај пројекат значајан за нашу општину“, казао је предсједник Шћекић и додао, да је потребно да се сви у овом тренутку понашамо надлежно и одговорно, уз констатацију да нисмо задовољни извођачима, подизвођачима и надзором због лоше динамике и предугог остављања раскопаних улица услед лоших завршних радова.

Предсједник је на крају изразио увјерење да ће динамика бити успостављена и да ће извођач радова, сходно својим обавезама, пројекат привести крају.

Министар Радуловић је изразио задовољство што је завршен један дио пројекта, али је са друге стране казао да је потребно да се приступи рјешавању проблема који постоје када је у питању други дио пројекта, а ријеч је о разлозима техничке природе.
  Министар се такође захвалио грађанима Берана на стрпљењу због помјерања рокова а предсједнику Шћекићу на подршци.

„Упућујем озбиљне критике, са овог мјеста, извођачима радова и надзору који неадекватно и недовољно реагују и подвлачим још једном да се радови морају успјешно привести крају“, истакао је и објаснио да је ово један репродукциони ризик по државу који је недопустив.

Након обиласка локација, предсједник Шћекић и министар Радуловић са сарадницима одржали су састанак у згради Општине на којем је било ријечи о будућој сарадњи.

Подсјетимо, успјешном реализацијом пројекта повећаће се животни стандард становника општине Беране, али и ниво очувања природних ресурса и животне средине.

Укупна вриједност пројеката износи око 12 милиона еура. Пројекат финасира Европска унија, а кофинансирају Општина Беране и Влада Црне Горе.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.