Категорије
Друштво

OPŠTINA BERANE: OVO JE PREVRŠILO SVAKU MJERU, POLICIJA DA ZAUSTAVI NASILJE

Iz Opštine Berane su najoštrije osudili čin paljenja prodavnice porodice Tomkić i pozvali na odgovornost najodgovornije ljude iz Uprave policije, tužilaštva i institucija koje su u obavezi da reaguju i spriječe svaku vrstu nasilja.

„Opština Berane najoštrije osuđuje sve ono što se dešava porodici Igora Tomkića. Poslednji događaj, na žalost govori u prilog tezi da institucije državnog sistema ne funkcionišu i da je kriminal postao uobičajena pojava i svakodnevni dekor u našoj državi. Zvuči nevjerovatno da se, poslije svega što se desilo pomenutoj porodici, a sa čim su upoznati i organi koji su dužni i obezbijediti miran život svakom građaninu, ponovo dešavaju scene najbrutalnijeg nasilja i paljenja“, saopšteno je lokalne samouprave.

Ocijenili su da je krajnje neprihvatljivo da se Crna Gora i Berane vrlo često pominju po ovakvim i sličnim događajima.

„Ovo je prevršilo svaku mjeru. Pozivamo na odgovornost najodgovornije ljude iz Uprave policije, tužilaštva i institucija koje su u obavezi da reaguju i spriječe svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da se u 21. vijeku stvara atmosfera nesigurnosti, ugroženosti i straha za sopstveni život“, poručuju iz beranske Opštine.

Podsjećaju da je ovaj grad u mnogo težim vremenima predstavljao primjer tolerancije, suživota svih vjera i nacija na ovim prostorima.

„Tako mora i ostati, jer miran život bez nasilja i ugrožavanja bezbjednosti moraju biti prioritet u našim borbama za razvoj demokratije. Ne smijemo dozvoliti da grupa kriminalaca, neodgovornih pojedinaca remeti sklad i harmoničan život na ovim prostorima. Otvoreno pozivamo najodgovornije ljude u Upravi policije i tužilaštvu da najhitnije postave pitanje odgovornosti pojedinaca zbog nepreduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. U suprotnom, izražavamo otvorenu sumnju da postoje nečije prljave namjere da ovaj grad predstave u svijetlu netolerancije i nerješavanja problema kriminala. Najoštrije ćemo se, kao lokalna samouprava, suprotstaviti takvom načinu plasiranja neistina“, kažu iz lokalne uprave.

Opština Berane će, najavljuju, u okviru svojih zakonskih nadležnosti pružiti „maksimalnu pomoć kako bi porodica Tomkić ostala da živi, stvara i radi u našoj sredini“.

Izvor: Fos media

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.