Категорије
Друштво

VASILIJE LALOŠEVIĆ: BAR I DALJE U VD STANJU

Prošla je,gotovo cijela godina,od završetka lokalnih izbora u Baru,a stanje u ovoj opštini je i dalje VD.Ubjedljiva većina ostvarena tada,od strane aktuelne vlasti DPS ,SD i GG“Biram Bar“,nije se otelotvorila od strane aktuelne većine,naprotiv ,stanje prijeti da bude sve gore.
Jedino čime se ova vlast“pročula“ u tih godinu dana,je bila sječa gimnazijskih čempresa,i otvoreni rat sa gradjanima okupljenim u tzv.gradjanskoj inicijativi.
Postoji nekoliko razloga za VD stanje,po meni.
Prvi mogu biti,koalicione trzavice,i pokušaj prevage,tzv.starih,nad mladim kadrovima ,unutar vladajućih partija,i čekanje raspleta najnovijih drzavnih afera.
Drugi razlog može biti neiskustvo,ponekad i bahatost, pojedinih aktera društveno-političke zbilje u Baru,i pokušaj „tutorisanja“od strane nekih čelnika dps i sd,i nametanja njihove volje.
I treći,mozda i presudni je,ne postojanje volje,t.j.nesposobnost da se razbije dugogodišnja birokratska mreža u barskim organima uprave,nastala zbog nepotizma i partijskog zapošljavanja,što umnogome otežava imenovanje čelnika javnih preduzeća i sekretarijata,ali, i usporava razvojne projekte Bara.
Imali su svu većinu i vrijeme „ovog svijeta“ u minulom periodu ,a samo su se zamjerili gradjanima,i zbog slučaja „čempresi“,ali i lažnih predizbornih obećanja,zbog kojih su dobili glasove,a drastični slučaj za to je ,obećana niska cijena legalizacije.
Ova vlast će ,dakle,ostati upamćena po VD stanju,i nedovoljnoj administrativnoj kondiciji,i statičnosti,da se uhvati u koštac sa problemima i razvojnim potencijalima Bara.




Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.