Категорије
Актуелно

Сјутра протести „Одупри се – 97000“: Отпор се шири!

Представници парламентарне опозиције ће на бини потписати Споразум о будућности

Седми протест под слоганом „Одупри се – 97000“ биће одржан сјутра у 18 сати на Тргу Слободе у Подгорици.

„Позивамо све грађане да се придруже у што већем броју, јер је то једини начин да дође до испуњења наших захтјева за ослобађањем заробљених институција и до корјените промјене система који већ деценијама служи искључиво опстанку хоботнице на власти“, поручили су из организатори и нагласили:

„Наш отпор се шири! Током цијеле седмице, организоване су ненасилне акције како од стране покрета ‘Одупри се’, тако и од стране других организација и појединаца. Отпочели смо опкољавање институција, сигурни да ће ускоро њихови запослени моћи да обављају свој посао професионално и без притисака. Само на овај начин можемо да извршимо притисак на систем, омогућимо промјене и остваримо слободу избора на цивилизован начин“.

Из „Одупри се – 97000“ истичу да ће у суботу представници парламентарне опозиције на бини потписати Споразум о будућности:

„То је важан корак ка јединству и солидарности свих елемената у друштву“.

Мапа, рута протестне шетње

„Иако су у једном од интервјуа најављени маршеви солидарности према главном граду, та акција неће бити одржана ове суботе, али радимо на стварању услова за маршеве.

Седми „Одуприсе протест“, као и сви претходни треба да протекне мирно, достојанствено и ненасилно. Позивамо вас да бринете о онима који стоје или шетају поред вас, да их штитите и чувате њихово достојанство. Молимо да се са посебним уважавањем односите према старијима, особама са инвалидитетом, трудницама и родитељима са дјецом. Увијек можете контактирати неког од редара који ће се као и сваке суботе заједно са снагама безбједности бринути да све протекне у најбољем могућем реду.

Протестна шетња ће након говора кренути Улицом слободе према Стадиону под Горицом, Булеваром Ивана Црнојевића преко моста Миленијум, затим Булеваром Јована Томашевића, преко моста Блажа Јовановића и Булеваром Светог Петра Цетињског назад на Трг независности“, саопштили су организатори.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.