Категорије
Друштво

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane

ONIMA KOJI MISLE DA NASILJEM PRAVE ATMOSFERU STRAHA PORUČUJEMO DA NEĆE USPJETI U TOJ NAMJERI
Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u potpunosti podržava stav lokalne samouprave i predsjednika Šćekića, imajući u vidu činjenicu da predstavljamo osnovni konstituent trenutne vlasti. Koristimo ovu priliku da još jednom najoštrije osudimo vandalski čin paljenja radnje našeg sugrađanina Igora Tomkića. Ovaj kriminalni čin djelo je onih, koji nijesu prijatelji ni Berana, a ni Crne Gore.
SNP zahtijeva od nadležnih organa da se privedu pravdi kako izvršioci, tako i nalogodavci ovog nedjela. Istovremeno, zahtijevamo da snose odgovornost svi oni predstavnici državnih organa, koji nijesu odgovorilio svojim zakonskim i ustavnim obavezama.
Onima, koji misle da nasiljem i kriminalom prave atmosferu straha, poručujemo da neće uspjeti, jer je građansko i multietničko Berane jače od svih kriminogenih struktura, ma od koga da su podržane. Takođe, sve aktere pozivamo da se suzdrže neutemeljenih izjava i da ne traže u našem gradu pogodno tle za širenje negativne atmosfere na račun međunacionalnih odnosa.
Istovremeno, SNP osuđuje svaki vid nasilja, i pozivamo sve političke partije da se suzdrže od jezika netolerancije, kao i od neistina i obmana, koji bi mogli izazvati nasilje i podjele među građanima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.