Категорије
Друштво

Даниловградска опозиција: Максимална подршка предстојећим грађанским протестима

Такође, циљ предложеног састанка је и да се заједнички размотре одлуке које се тичу даљег дјеловања опозиције у Скупштини општине Даниловград

Чврсто подржавајући „Споразум о будућности“ који су сви опозициони субјекти потписали са организаторима протеста „Одупри се 97000“, представници ОО ДНП, ОО ГП УРА, ОО СНП и ОО НСД Даниловград су на јутрос одржаним консултацијама, у форми званичне иницијативе, предложили да се у четвртак организује заједнички састанак свих парламентарних опозиционих субјеката у даниловградској општини, стоји у саопштењу које су потписали Драган Бојовић (ДНП), Александар Шарановић (УРА), Перо Радоњић (НСД) и Бранислав Ивановић (СНП).

Циљ предложеног састанка је да се детаљно размотре логистичка питања и пружи максимална подршка предстојећим грађанским протестима заказаним за суботу 06. априла 2019. године у Подгорици, саопштили су они.

Такође, циљ предложеног састанка је и да се заједнички размотре одлуке које се тичу даљег дјеловања опозиције у Скупштини општине Даниловград. Сматрамо да би било пожељно да се на заједничком састанку анализирају и продискутују најважније одлуке, као што је одлука о евентуалном бојкоту рада локалног парламента, како не бисмо непотребно збуњивали грађане.

Важно је истаћи да су на прошлој сједници локалног парламента, започетој у петак, 29. марта, 2019. године, одборници опозиције оштро и аргументовано критиковали рад општинских власти по разним основама, указујући, поред осталог, да је актуална власт у Даниловграду такође резултат и континуум афере „Коверта“, што је снажно одјекнуло међу грађанима Даниловграда, истакли су на састанку.

Упркос томе, сматрамо да је важно, у циљу даљег јачања опозиционог јединства, да на заједничком састанку са нашим опозиционим колегама и пријатељима размотримо и питање односа опозиције према локалном парламенту. На такву врсту координације нас обавезује и потписани „Споразум о будућности“, који подразумијева интезивне међусобне консултације, договор и сарадњу, поручила је даниловградска опозиција.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.