Категорије
Актуелно

Нови протест у суботу: Сви пред Скупштину у 19 сати

Осми протест као и сви претходни треба да протекне мирно, достојанствено и ненасилно

Осми протест под слоганом „Одупри се – 97.000“ биће одржан 6. априла у 19 сати на платоу испред Скупштине у Подгорици. Селимо се са Трга независности и приближавамо институцијама да бисмо наставили са акцијама њиховог опкољавања и вршењем притиска, саопштили су из групе „Одупри се- 97.000“.

Они поручују да ће их бити довољно да заузму цијели простор испред зграде Предсједника, Скупштине, Централне банке, а посјетиће и зграду ВДТ-а током шетње. Све ове институције, а и бројне друге, морају бити ослобођене и надлежни морају сносити одговорност за своја недјела.

Једини начин да се изборимо за то је наша бројност и истрајност. Зато позивамо студенте да опет направе журку на протестима, пензионере да достојанствено дају примјер у истрајности, раднике да се гласно боре за своја права и државне службенике да се отресу притиска и изборе за професионално и слободно вршење својих дужности. Позивамо све незапослене и младе који желе да граде будућност у другим земљама да овдје, сви заједно, направимо систем у ком можемо да живимо нормално. Наше акције већ доносе плодове. Чак и они којима смо затражили оставке помињу дијалоге, одлагање поскупљења, повећање минималца, одустајање од пројеката у којима би профит убирале њихове породице и повлаштени појединци, али нећемо се заварати! Са њима на челу, све су то краткотрајне и козметичке промјене. На нама је да се изборимо за суштинску промјену система и живот достојан слободног грађанина, кажу организатори протеста.

За учеснике протеста који долазе из других градова, превоз је обезбијеђен према сљедећем распореду полазака:

14:30х – Андријевица, Градски трг
15:00х – Беране, зграда Општине
15:30х – Бијело Поље, Аутобуска станица
17:00х – Бар, Спортска хала “Тополица”
17:30х – Будва, испред зграде Општине
18:00х – Даниловград, код хотела “Зета”
16:00х – Жабљак, Аутобуска станица
16:30х – Котор, Беново, иза Основног суда
17:00х – Колашин, Градски трг
16:00х – Мојковац, Аутобуска станица
17:00х – Никшић, Синдчел
15:00х – Пљевља, испред Општине
15:00х – Плав, Мурино
17:00х – Тиват, Нова аутобуска станица
16:00х – Хецег Нови, Аутобуска станица
16:30х – Шавник, код бензинске пумпе
18:30х – Цетиње, стара ватрогасна

Осми протест као и сви претходни треба да протекне мирно, достојанствено и ненасилно. Позивамо вас да бринете о онима који стоје или шетају поред вас, да их штитите и чувате њихово достојанство. Молимо да се са посебним уважавањем односите према старијима, особама са инвалидитетом, трудницама и родитељима са дјецом. Увијек можете контактирати неког од редара који ће се као и сваке суботе заједно са снагама безбједности бринути да све протекне у најбољем могућем реду, наводе организатори.

Молимо да се са посебним уважавањем односите према старијима, особама са инвалидитетом, трудницама и родитељима са дјецом. Увијек можете контактирати неког од редара који ће се као и сваке суботе заједно са снагама безбједности бринути да све протекне у најбољем могућем реду, наводе организатори.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.