Категорије
Актуелно

Formiraju novi politički savez, Joković hoće smjenu režima

Predstavnci posebnog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore najavili su formiranje političkog saveza, a o tome su  razgovarali i sa predsjednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem. Prvi čovjek SNP-a za CdM potvrđuje da su razgovarali i kaže šta je cilj objedinjavanja opozicionih struktura.

“SNP je spreman za saradnju, sa posrebnim klubom, sa svima,  kako bi došlo do fer i poštenih izbora i smjene vlasti.  Želimo ukrupnjavanje opozicije, u onim idejama u kojima se slažemo da možemo dopunjavati jedni druge, da djelujemo. Želimo da dokažemo i pokažemo narodu u Crnoj Gori da smo spremni da možemo da pravimo političke sabveze i da je došao kraj razjedinjavanju opozicije. Vrijeme je da opozicija ide na dogovore i da se smijeni ovaj režim”, kazao je Joković za CdM.

Poslanici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić, poslanik Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanici Anka Vukićević i Aleksandar Damjanović na istoj su adresi u Skupštini Crne Gore. Kažu i da bi uskoro mogli dobiti pojačanje.

“Imali smo razgovor sa Vladimirom Jokovićem iz SNP-a, izrazili smo spremnost za saradnju. Ideja je da iz svega ovoga dođe do jednog širog saveza koji bi okupio jedan broj i političkih subjekata i pojedinaca koji bi bio jedan ozbiljan dio jedne nove političke ponude bez kojeg neće biti ozbiljnih političkih promjena”, kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, na konferenciji za medije, prenosi TVCG.

Stari političari u novom savezu kažu da se neće odreći identiteta, ali ni uspostavljanja saradnje sa opozicionim kolegama.

“Smatramo da je došlo vrijeme da na slobodnim izborima promijenimo vlast i da na takvim izborima biramo vlast, a ne da biramo ko će biti najjači u opoziciji”, poručio je Janko Vučinić, nezavisni poslanik.

Poslanik Goran Radonjić iz Ujedinjene CG kaže da je obaveza opozicije ostavi razlike po strani.

“Primarni cilj mora biti uspostavljanje slobodnog društva”, poručio je Radonjić.

Izvor: cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.