Категорије
СНП

Saopštenje za javnost SNP Žabljak

LICEMJERJU DPS NEMA KRAJA

Da je Crna Gora zaista zemlja čuda još jednom nas je ovih dana uvjerio DPS koji se građanima Žabljaka zahvalio na tome što su spasili Crno jezero upravo od DPS, jer su svi oni koji su donosili odluku o uništavanju nacionalnog parka Durmitor, članovi njihove partije.

Da li je u pitanju licemjerje ili se zaista radi o neslaganjima unutar DPS, malo je nejasno, ali u svakom slučaju ne stoji da se DPS poziva na dostojanstvo i jedinstvo u navodnoj zaštiti Crnog jezera. Posebno ako se ima u vidu činjenica da je na predlog opozicije u lokalnom parlamentu usvojena odluka o zaštiti ovog durmitorskog dragulja.

Podsjećanja radi, na predlog kluba odbornika SNP, koji je elaborirao Milenko Mišo Ćetković, Skupština opštine Žabljak je usvojila jednoglasno zaključke kojima se traži od Ministarstva održivog razvoja i turizma da stavi van upotrebe plan o privremenim objektima u zoni Crnog jezera, da se za slične odluke ubuduće dobije mišljenje SO Žabljak i da Uprava za javne radove poništi tender gradnje od rampe do jezera.

Nakon toga, uslijedila je odluka ministra Radulovića da se povuče predlog o gradnji bungalova na prostoru Crnog jezera.

Kako su dovedeni pred svršen čin, predstavnici nisu imali kud te su pribjegli „zahvalnici građanima“ kojom su na licemjeran način pokušali da sebi pribilježe političke poene. U svom stilu osvetnika, nisu ostali mirni pa su iz Nacionalnog parka počeli da brane djeci da prodaju šumske plodove pored puta. Jednostavno, ne mogu da se pomire sa činjenicom da im je propao naum gradnje na Crnom jezeru i da su građani izvojevali još jednu pobjedu nad režimom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.