Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Bijelo Polje koje potpisuje predsjednik Odbora dr Radosav Rašo Nišavić

VRIJEME JE DA DPS POČNE DA RADI NEŠTO U INTERESU BJELOPOLJACA

Slušamo obećanja vlasti o razvoju sjevera Crne Gore, o lijepoj budućnosti mladih, koja samo što nije stigla. Posebno su bajkovite priče o razvoju sela, ulaganjima u infrastrukturu, u puteve, mini farme, seoske omladinske domove, kako bi mladi ostali na selu.

Umjesto toga, naša sela su svakim danom sve praznija, sve je više napuštenih imanja, ostaju samo staračka domaćinstva koja nijesu sposobna da se bave poljoprivredom. Većina sela, koja gravitiraju u Vraneškoj dolini su bez kvalitetnih puteva. Posebno putni pravci Tomaševo-Barice, Tomaševo-Potrk, Bliškovo-Stožer, gdje je asfalt «presvučen» makadamskim nasipom. To je poseban izum ove vlasti.

Godinama se najavljuje otvaranje farme i mljekare u Pavinom Polju, najvećeg kapaciteta u Crnoj Gori, koja bi zapošljavala 150 radnika sa ovog područja i tako osnažila seoska domaćinstva. Umjesto kvalitetnog napajanja električnom energijom, svjedoci smo svakodnevnih nestašica struje. Da paradoks bude veći, što više nestraje struja- građanima dolaze veći računi za struju.

Podsjetićemo da je odbornički klub SNP-a tražio da se na dnevnom redu lokalnog parlamenta nađe pitanje realizacije prošlogodišnjeg plana javnih radova. Svakako da to lokalnoj vlasti, na čelu sa DPS-om, ne pada na pamet, iz prostog razloga što je sve ostalo samo na njihovim pustim i praznim obećanjima. Godinama se ne realizuje ni jedan jedini metar asfalta na seoskim područjima.

Neki se projekti tako i zaborave, kao npr. termalni izvori na Kisjelim vodama.

OO SNP Bijelo Polje upozorava lokalne DPS moćnike da dolazi vrijeme naplate i da se njihova promašena “koverat” politika, i ovdje kao i u čitavoj državi približava kraju.

SNP će, zajedno sa ostalom opozicijom biti dio toliko željenih promjena. Spremni smo da ovaj grad mijenjamo u pravcu ekonomskog napretka i boljeg života.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.