Категорије
Друштво

NEĆEMO DOZVOLITI DA I STRUJA U CRNOJ GORI POSTANE LUKSUZ


Hit izjava predsjednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku Branislava Prelevića, da je električna energija roba kao i svaka druga i da je građani moraju plaćati kao što plaćaju krompir ili banane, nasmijala je ovih dana gotovo sve u Crnoj Gori.

Očigledno je da je riječ o čovjeku koji je izgubio dodir sa stvarnošću i koji ima toliko novca da mu plaćanje enormnih računa za struju ne predstavlja nikakav problem.

No, moramo upoznati gospodina Prelevića sa tužnom činjenicom da većina naših građana vodi vrlo skroman život, da najčešće primaju plate od 300 do 400 eura, da se mladi parovi ne vjenčavaju i ne zasnivaju porodice upravo zbog nedostatka finansijskih sredstava, ili su podstanari sa malom djecom, te da im svako poskupljenje električne energije pada više nego teško. O mukama starijih generacija, čije penzije ne premašuju 200 eura, ne treba ni govoriti.

Gospodin Prelević je sigurno upoznat sa podatkom da građani Crne Gore plaćaju električnu energiju po višoj cijeni nego građani većine država regiona, ali i nekih članica Evropske unije, porodice naroda u koju se trudimo da uđemo. Dakle, kada su cijene struje u pitanju dostigli smo ih, a pojedine i prestigli, ali kada su u pitanju standard građana i visina zarada – kaskamo u mjestu. Međutim, čelnik RAE nije mnogo zabrinut zbog toga.

Naši građani su, za razliku od gospodina Prelevića, svjesni da plaćaju najskuplju struju u regionu, a svjesni su i (ne)kvaliteta života koji vode. Zbog toga izlaze na ulice i traže ostavke onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju, i koji su tako slavodobitno znali da izjave da je gorivo luksuz ili da treba da se bavimo sađenjem luka.

Uvjeravamo gospodina Prelevića i njegove šefove da će Socijalistička narodna partija Crne Gore nastaviti, kao i do sada, da se bori za bolji život građana i da neće dozvoliti da i struja za njih postane luksuz.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.