Категорије
Актуелно

“Odupri se”: U subotu nema šetnje ni protesta!

Delegacija građanskog pokreta “Odupri se 97000” očekuje vrlo brzo poziv za posjetu Briselu i razgovor sa evropskim zvaničnicima.

To je saopšteno nakon sastanka predstavnika Pokreta sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivom Oravom.

Ove subote neće biti, kako kažu, masovnog građanskog protesta u Podgorici, ali će gotovo svakodnevno organizovati akcije slične jutrošnjem performansu u centru Glavnog grada.

Za to vrijeme Demokrate, Demos i Crnogorska, pripremaju se za skup na Žabljaku, u sklopu plana vaninstitucionalnog djelovanja, ali i zbog uzurpacije Crnog jezera.

Puna dva sata su predstavnici Pokreta Odupi se objašnjavali Aivu Oravu detalje Sporazuma o budućnosti, koji je prije desetak dana potpisalo svih 39 opozicionih poslanika, ali i šta su njihovi ciljevi i namjere.

“Mi smo dali čvrste dokaze da ova vlast ne može da se smijeni na izborima koje organizuje ova vlast”, istakao je Džemal Perović, jedan od čelnika pokreta “Odupri se 97000”.

Šefa delegacije EU u Crnoj Gori, posebno je, kaže Perović interesovala situacija oko ujedinjenja opozicije i njene saradnje sa Pokretom

“Obećano nam je da će na mnoge adrese u Briselu, na dvadesetak ličnosti i do najvišeg nivoa stići izvještaj sa ovog sastanka. Ja sa ovog sastanka izlazim sa uvjerenjem da ćemo vrlo brzo dobiti poziv za posjetu Briselu”, rekao je Perović.

Perović otkriva da ove subote neće biti masovnog protesta u Podgorici

“Skoro svakim danom biće organizovane akcije vidljivosti pokreta Odupri se ne samo u Podgorici nego i u drugim gradovima”, kazao je Perović.

Izvor: borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.