Категорије
Друштво

Ускоро пробни рад система за пречишћавање отпадних вода

„У завршној фази су радови на постројењу за пречишћавање отпадних вода, као технички најзахтјевнијем дијелу пројекта
“Унапређење система водоснабдијевања, изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода” у Беранама“, саопштено је након обиласка локација и истакнуто да су у току технолошке припреме за пуштање у пробни рад пречишћивача, које је планирано половином априла у трајању од шест мјесеци, као и активности на асфалтирању прилазних саобраћајница.

Висока представница Европске комисије, програмски менаџер ИПА фондова прекограничне сарадње у оквиру Генералног директората за регионалну и урбану политики при ЕК, Магали Леноел, заједно са представницима Општине Беране, Вуком Тодоровићем, директором предузећа Водовод и канализација; и Дарком Стојановићем, савјетником у Служби предсједника; и Управе јавних радова, посјетила је локације на којима се реализује поменути пројекат.

Укупна вриједност овог пројеката износи 12 милиона еура, од чега се 85 одсто финансира из ИПА фондова Европске уније.

Првог дана радне посјете, г-ђа Леноел је обишла хлорну станицу у Дапсићима, пумпно постројење Центар и резервоар за воду Јасиковац.

Представници Управе јавних радова су је том приликом информисали о тренутном статусу сегмента пројекта који се односи на побољшање система водоснабдијевања, а за наредну седмицу планиран је технички преглед хлорне станице у Дапсићима.

Такође, приводи се крају изградња нове канализационе мреже. Преостало је полагање још око 300 метара цијеви, након чега ће услиједити асфалтирање саобраћајница дуж којих је постављена нова канализациона инфраструктура.

Посјети су присуствовали и представница Европске делегације у Црној Гори, Адриана Мицу, као и представници Министарства одрживог развоја и туризма, Ревизорског тијела Црне Горе, извођача радова и надзора.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.