Категорије
Актуелно

„Država pripada građanima, a ne odnarođenoj grupi, Sporazum ostaje osnov za demokratski dogovor“

„Ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi“

Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i predstavnici Pokreta “Odupri se-97000” razmotrili su sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP) koja je bila domaćin sastanka predstavnika opozicije i pokreta „Odupri se-97000“ u Nikšiću.

„Ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi. Država je građanska jer pripada njima, a ne odnarođenoj grupi koja se stavila iznad naroda i države. Konstatovano je da „Sporazum za budućnost“ ostaje osnov za demokratski dogovor svih onih koji nijesu zarobljenici svoje prošlosti i koji žele pošteno raditi i živjeti u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju SDP.

Sastnku su prisustvovali Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Boris Bogdanović, Janko Vučinić, Miodrag Lekić, Vladimir Joković, Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Goran Danilović, Ranko Krivokapić ispred svojih partija, kao i Džemal Perović i Omer Šarkić ispred pokreta „Odupri se-97000“.

Izvor: vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.