Категорије
Друштво

Herceg Novi: Počinje gradnja objekta Dnevnog centra

Donacija Komande američkih snaga za Evropu kroz program humanitarne pomoći koji sprovodi Kancelarija za odbrambenu saradnju pri Američkoj ambasadi u Podgorici, omogućila je da u Sutorini ove sedmice počne izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Objekat koji će biti građen na opštinskom zemljištu, imaće 270 kvadrata, a ukupna vrijednost projekta je 270.000 dolara. Kapacitet Dnevnog centra u Sutorini biće za oko 20 korisnika što zadovoljava trenutne potrebe grada.

Sekretarka za lokalnu upravu, Vesna Samardžić, koja je u ime Opštine Herceg Novi koordinator za izgradnju Dnevnog centra, ističe da su dobili sva odobrenja te da je u toku završetak revizije projekta koji se morao prilagoditi sadašnjim uslovima.

Na ovakav način, stavljena je tačka na dugogodišnje pitanje, a zahvalnost za objekat koji se dobija na poklon je velika.

– Donator je nakon odobrenja projekta raspisao međunarodni tender za izvođača, a posao je dobila jedna albanska firma. Opština ne dobija direktno sredstva već je ugovorom predviđeno da donator direktno plaća izvođača.Opremanje objekta će biti druga faza – objasnila je Samardžić i izrazila očekivanje da će im u tom dijelu pomoći Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Želja i planovi lokalne uprave su da nakon izgradnje u Sutorini postojeći Dnevni centar transformišu tako da omoguće korišćenje i osobama starijim od 27 godina.

– Smatram da bi to bio iskorak i da će unaprijediti ovaj segment rada. Nije ovo jeftin servis, godišnji izdaci za Opštinu su 130. 000 eura, možda će naredne godine biti i veći. Ipak sve što finansiramo je malo naspram onoga koliko ta djeca i mladi zaslužuju – istakla je Samardžić.

Izvor: dan.co.meПодијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.