Категорије
Актуелно

Vasilije Lalošević za Vijesti

ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE – NAJATRAKTIVNIJI PLAC U BARU NUDE ZA 92 EURA!
Na dnevnom redu predstojeće sjednice So -Bar,osim“škakljive teme oko prodaje zemlje na „Maljeviku“,i nakaradnog nacina odlučivanja,u stilu“pare potrošili,dugove oprostili“,naći će se još jedna tačka,koja će zaintrigirati barsku,ali i širu javnost
Riječ je o odluci,o tzv.prenosu ovlašćenja-opštine Bar na Vladu CG, odnosno na Ministarstvo finansija.Riječ je o realizovanju cjelokupne tenderske procedure za prodaju zemljišta ,u zoni DUP -Topolica 3.
Inace,radi se o najatraktivnijoj parceli,u neposrednoj blizini sportske hale,Hrama-Sv.Jovana Vladimira i sportskih terena.
Na prvi pogled, ova procedura djeluje uobičajeno,ali suštinski ,situacija je potpuno drugačija.
Oko 13000m2 opštinske zemlje,nalazi se u sklopu jedinstvene parcele,sa oko 4000m2,u vlasništvu države.
Za rubriku“vjerovali ili ne je podatak,da je komisija za procjenu,koju je formirao direktor uprave za nekretnine CG,procijenila zemljište države na 92 e.po m2.Pritom u komisiji nije bilo nikog iz Bara,a ostalo zemljište u vlasništvu opštine,druga komisija procjenjuje na 380 e.po m2.
Podsjetimo,riječ je o spojenoj,jedinstvenoj lokacij,na kojoj bi se gradio hotel sa 5 zvjezdica .
Nakon toga Vlada angažuje konsalting -društvo za procjenu imovine,i stiže njihov izvještaj da je vrijednost m2,izmedju 128 i 157 e.
Formira se,nakon toga, nova tenderska komisija za prodaju ove nepokretnosti .
„Ja tebe ovlašcujem da prodaš moju imovinu,a ti me ne pitaš za cijenu..“,kazao bi naš narod,i pritom vlasnik zemlje ne zna kome će ici pare od prodaje.
Logično je zapitati :je li moguće da je prvobitna komisija procijenila ,najatraktivniju lokaciju u centru Bara,za 92 e.po m2?
Da li je moguće da je autor ove ideje mislio da će to proci neopaženo?
Odgovor ćemo,nadamo se dobiti ,na sjednici lokalne skupštine.
„Koga zmija ujede,i guštera se boji“,kazao bi naš narod.Stoga, u pamet se barski čelnici!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.