Категорије
СНП

Na sjednici barskog parlamenta, odbornik SNP Vasilije Lalošević poručio

DA NE BUDE „OD POSLA VIJEKA, DO PREVARE VIJEKA“

I ranije su predstavnici opštinskog odbora SNP Bar,i raniji odbornici potencirali potrebu da se u stvarnosti valorizuje projekat-„Maljevik“.
Odbornik SNP Vasilije Lalošević,je izmedju ostalog kazao na današnjoj sjednici SO u raspravi o „Maljeviku“ i ovo:
„Mi u SNP navijamo za razvoj Bara i Crne Gore,mi hoćemo investicije koje će doprinjeti da naš grad bude razvijen,i da mladost grada,nalazi svoju perspektivu.Ali,Sporazum o međusobnim pravima i obavezama,izmedju opštine Bar i preduzeća“ Sonuba -Montenegro“,je štetan za gradjane Bara,i kosi se sa zdravom logikom.
Pod uslovom da se ovaj sporazum ispuni u cjelosti,opština Bar se odriče prava na naplatu pripadajuće kamate na iznos glavnog duga od 9.345.710 e.,koji predstavlja naknadu za komunalno opremanje,koja je kamata dosudjena pravosnažnom i izvrsnom presudom Osnovnog suda u Baru od 28.juna 2013.god.
Takodje,ključno je pitanje,gdje su pare,11.852.318e.,koje je Sonuba uplatila opštini Bar,a za koje ništa od radnji komunalnog opremanja nije uradjeno.Kao i šta je sa velikim parama,i šta je od njih uradjeno,a riječ je o uplaćenih 32 miliona e.Ko je odlučivao,i opredjeljivao sredstva i za koje projekte su ona trošena,niste nam dali odgovor.Ova vlast ima višegodisnji kontinuitet ,i tu je najveća odgovornost ,vas iz vlasti,i kako je nerealizovan ovaj „posao vijeka“,kako ste ga nazvali.Bojimo se da ovo može prerasti u „prevaru vijeka“.
Za te pare,mogli ste izgraditi 23.704m2,ili 474 stana po 50m2,ili izgraditi 2 vrtića,ili 2 škole.
Gdje su te pare,i šta su gradjani Sutomora,dobili od njih.
Gdje su bankarske garancije,šta je u slučaju odustAja. Ni na jedno pitanje nam ne dajete odgovor.
Nisu ništa uradili 12 godina,a sada im u ugovoru dajete još 12 godina,da nešto izgrade.24 godine za navodno elitno turističko naselje,liči na čuvena ruska , „Potemkinova sela“ .
S obzirom da je riječ o 202 000 m2,najljepše primorske zemlje,na kojem ni jedan kolac nije udaren.
Za 12 godina ovdje će sjedjeti neki novi ljudi,i možda oni potegnu pravo na reviziju,ostaće gorak utisak da su pare trošene nemilice,da su nevidljivi efekti,ove investicije,a vi ste još i „širokogrudi“,i opraštate investitorima,gotovo 10 milona e“.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.