Категорије
Спорт

Seniorska karate reprezentacija CG na balkanskom šampionatu u Čačku

Čačak će danas i sjutra biti domaćin Balkanskog karate prvenstva za seniore, a crnogorska selekcija iako podmlađena nastojaće da nastavi seriju dobrih rezultata na međunarodnim takmičenjima. Crnu Goru će predstavaljati 19 takmičara.
– Poslije odličnih nastupa naših reprezentativaca na Evropskom i Mediteranskom prvenstvu očekujemo da se i sa Balkanskog šampionata vratimo sa par medalja. To sigurno neće biti lako s obzirom da je konkurencija izuzetna, ali i da u Čačku nastupamo sa dosta podmlađenim sastavom u borbama za muškarce i žene i u katama – kazao je sportski direktor Dragoljub Fatić agenciji MINA.
On je naglasio da će šampionat zbog obaveza na fakultetu propustiti Mario Hodžić i Nikola Malović u borbama, kao i Biserka Radulović, Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač u katama. Neće putovati ni Jelena Maksimović i Marina Raković.
– Bez obzira na podmlađen sastav reprezentacije siguran sam da će njihova mladost, energija i želja prevladati da u seniorskoj konkurenciji, koja je veoma jaka na balkanskim šampionatima, iskažu potencijal i talenat koji posjeduju i predstave se na najbolji mogući način – rekao je Fatić.
U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Nenad Dulović (do 60), Damir Čolović (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Vuk Popović (do 84), Ilija Radonjić (do 84), Predrag Smolović (preko 84) i Almir Cecunjanin (preko 84).
U ženskoj konkurenciji nastupiće Dijana Miljanić (do 61), Tina Minić (do 61), Ksenija Rajović (preko 68) i Vasilisa Bujić (preko 68).
U katama pojedinačno nastupiće Jovana Marić, Mia Roganović, Ivana Bujković, Mila Mraković, Kenan Nikočević, Filip Bakić, Arijan Kočan i Dušan Petrović. Ženski kata tim činiće Marić, Roganović i Mraković, a muški Nikočević, Kočan i Petrović. Predvodiće ih selektori Slobodan Vlahović u borbama i Jugoslav Bukilić u katama.
Na kongresu Balkanske karate federacije učestvovaće sportski direktor Dragoljub Fatić i član Izvršnog komiteta Ivan Krstajić. Pravdu na šaampionatu dijeliće sudije Dragan Ćirović i Toko Raičević, a u delegaciji je i predsjednik Tehničkog komiteta Vojin Dulović.
Prvog takmičarskog dana, na tatami će takmičari u katama pojedinačno, u obje konkurencije, kao i borbama do 61 i 68 i preko 68 u ženskoj, odnosno do 67, 75, 84 i preko 84 kilograma kod muškaraca.
U subotu su na programu ekipna takmičenja u katama i borbama, kao i nadmetanja u kategijama do 50 i 55 u ženskoj, odnosno do 60 u muškoj konkurenciji.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares