Категорије
Спорт

KK Junior pobjedom završio nastup na prestižnom turniru “Trofeo Galvi“u Lisoneu

Košarkaški klub Junior učestvovao je od 19. do 22. aprila na velikom internacionalnom turniru “Trofeo Galvi“ u gradiću Lisone, koji se nalazi u blizini Milana.

Košarkaši Juniora su nakon uvodne pobjede protiv kasnije prvoplasiranog tima u grupi D, Koledž Borgomanera, zbog povrede ostali bez prvog centra i jednog od nosilaca igre, Vladimira Stijepovića, što je značajno uticalo na igru u porazima od Venecije i Rijeke.

U posljednjem nastupu na velikom turniru, koji je osvojio američki TIM Ohajo, naša selekcija pobijedila je domaći Kakun Lisone rezultatom 96:84.

MVP ovog susreta bio je Ivan Raičević, autor 27 poena, a pratili su ga Martinović sa 19, Žugić sa 13, Bošković sa 12 i Čarapić sa 11.

Ostali strijelci: Pejović 7, Vučeljić 5, Savović 2.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa iz Italije, Hrvatske, Litvanije, Kanade, Amerike, Njemačke, Švedske i Crne Gore, a ekspedicija Juniora se sa “čizme“ vratila puna utisaka.

Igrači Juniora su dobili priliku da odmjere snage sa vršnjacima iz Italije i Hrvatske, razmijene iskustva i upoznaju se sa velikim brojem vršnjaka iz različitih kulturalnih konteksta, kao i da učestvuju na takmičenjima u šutiranju trojki, “skill challenge-u“ i zakucavanjima, u kojem je našem Filipu Čarapiću pobjeda izmakla za samo jedan bod!

KK Junior je svojim ponašanjem i odgovornim odnosom prema obavezama dostojno reprezentovao svoj klub, grad i državu i nadamo se postavili čvrstu bazu za uspješnu saradnju i u predstojećim godinama!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.