Категорије
Култура

Naša etno diva nastupila u Nikšiću na Danima Svetog Vasilija

U okviru manifestacije „Dani Svetog Vasilija Ostroškog“, koja se, u organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke i nikšićke Crkvene opštine,  odvija u Nikšiću, preksinoć je u u čast Svetog Vasilija Ostroškog Čudotovorca, koncert održala Danica Crnogorčević.  

Mladu, talentovanu Baranku, koja važi za najpopularniju našu umjetnicu koja se bavi etno pjevanjem i duhovnom muzikom, pratili su akademski muzičari Stefan Đukić, na harmonici, i Anđela Bugarin (gitara i vokal). Njih i izuzetno  brojnu publiku, sabranu u sali Parohijskog doma, koja je bila mala da primi sve zainteresovane, pozdravio je protojerej Ostoja Knežević, straješina nikšićkog Sabornog hrama.

„Nastavljamo „Dane Svetog Vasilija Ostroškog“, dane koji nas pripremaju da dočekamo i proslavimo praznik pokrovitelja svih nas, našeg grada i našeg hrama Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, po tradiciji koju smo ustanovili da se u susret velikom prazniku duhovno oplemenjujemo. Večeras imamo priliku da se nadahnjujemo muzikom. I riječ, i slika i muzika su, ustvari, riječ prenesena do naše duše, našeg uma na razne načine“ – kazao je sveštenik Knežević.

Publika je dugotrajnim aplauzima pozdravljala izvođenje Danice Crnogorčević, koja je ovom prilikom pjevala pjesme sa njenog novog albuma, posvećene Svetom Jovanu Vladimiru i Svetom Vasiliju Ostroškom. Osim pjesama sa svog albuma, ova talentovana umjetnica razgalila je srca svih prisutnih pjesmama o Kosovu, naročito pjesmom „Sini jarko sunce sa Kosova“.

U koncertu, posvećenom u čast Svetog Vasilija Ostroškog, učestvovao je i KUD „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara.

Izvor: barskiportal.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.