Категорије
СНП

Ova vlast lošom politikom protjeruje sopstveni narod


Bliži se trideset godina vladavine jedne iste političke garniture, zbog koje polako gubimo strpljenje i nadu da je u Crnoj Gori moguće pristojno živjeti od svoga rada i truda.
Krajnji je momenat da se zaustavi ova vlast koja lošom ekonomskom politikom protjeruje svoj narod. I to Crnogorce, Srbe, Albance i Bošnjake, bez ikakve razlike.
Ne kažemo ovo kao neprijatelji države, već kao dio Crne Gore i naroda koji ovdje živi i koji želi da se okupimo svi na jednoj listi oko ideje Ustavnog patriotizma i da pobijedimo i oslobodimo Crnu Goru od kriminala i korupcije. Imamo oči i vidimo sve nepravde i sva klasna raslojavanja. Osjecamo ih svuda oko nas, svaki dan i u školi i na poslu (ko ga ima) i u komšiluku, u gradovima i na sjeveru i jugu.
O kakvoj se vlasti radi dovoljno govori činjenica da nema jednakosti pred zakonom u pristupu i u odnosu zdrastvenih, socijalnih, pravosudnih, bezbjednosnih i svih drugih javnih ustanova, prema nama građanima, tačnije nema dovoljno vladavine prava. Ovoj vlasti uvijek ćemo osporavati legitimnost jer ona ne proizilazi iz slobodno izražene volje građana. O tome svjedoče i afere Koverta i Snimak, kao i sporne donacije novokomponovanih biznismena.
Način trošenja novca građana za ključne projekte, proglasili su tajnom. Potrebno je da se građanima omogući slobodan pristup informacijama o trošenju njihovog novca, kako bi vidjeli kakve će sve nezakonitosti isplivati, kao, na primjer “zaboravljena” petlja na autoputu i strujna infrastruktura na cijeloj dionici.
Mladi odlaze iz ove države. Ostaju samo još oni koji vjeruju da ima nade za nas. Blizu 40 posto mladih je nezaposleno, dok preko 25. 000 djece živi u siromaštvu. Ko ima taj se liječi po privatnim ustanovama i u inostranstvu, ko nema čeka i strepi hoće li stići da bude pregledan i da li će se pokvariti neki važan aparat u Kliničkom centru.
Vjeruje li iko u ovoj državi da se mogu stvarati kvalitetni kadrovi i posvetiti jednako vrijeme djeci, kada imamo još od vrtića grupe sa 30 mališana i više, i osnovne i srednje škole u kojima je taj broj iznad svakog prosjeka koji važi u Evropi kojoj težimo? Tu nema i ne može biti kvalitetnog obrazovanja.
Socijalisitička narodna partija Crne Gore će se zalagati za ukidanje agencija za ustupanje zaposlenih, jer one predstavljaju paravan kako bi pojedinci bili zavisni od poslodavaca zbog regulisanja njihovog radno-pravnog statusa, da ne bi stekli kakvu-takvu samostalnost.
Alarmantno je da se u susret ljetnjoj sezoni, na primoriju flagrantno krše radna i ljudska prava. Nema pauze u toku radnog vremena, nema sedmičnog odmora, ne poštuje se sedmično ograničeno vrijeme rada, ne plaća se po zakonu i prekoračuje se prekovremeni rad, ne plaća porez za sve sto treba, nema efikasne kontrole.
Upozoravamo na kraju, da će ponovo presuditi odgovornost birača i njihov izbor u kakvoj državi žele da žive. Ta odgovornost je centar svega i od nje sve zavisi. Ili 50 eura za glas ili vjera da postoji neko ko može bolje, da svako ima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.