Категорије
СНП

Функционер Социјалистичке народне партије Василије Лалошевић

Функционер Социјалистичке народне партије Василије Лалошевић казао је да се тринаест година независности дочекује у никад подијељенијој држави по многи питањима

ПРОПУШТЕНА ПРИЛИКА ЗА ПОМИРЕЊЕМ

„Осиромашени уз не баш високо мишљење грађана Црне Горе о њеним институцијама. Власт је, нажалост, за ових тринаест година пропустила шансу за историјско помирење народа у Црној Гори. Дочекујемо тринаест година са младима који одлазе у иностранство, са бројним аферама. Снимак последње афере „Коверта“ је скандалозан“, каже Лалошевић у изјави за портал ИН4С.

Све то дочекујемо, додаје он, уз самовољу власти, однодно уз такозвани пријем у НАТО, мимо воље грађана Црне Горе.

„Признавање државе Косово* мимо воље своји грађана, и тобоже окретање ка свијетлој будућности. Све то не може потријети чињеницу да су државне инстуције нејаке и да су под директним утицајем власти. Довољно је само подсјетити на недавну пресуду поводом афере тзв. Државни удар. У борби једног малог процента новокомпонованих богаташа за борбу за профит изгубила се солидарност и далеко смо нажалост од државе социјалне правде“, објашњава Лалошевић.

Према његов ријечима, сувишно је причати о распрострањеној корупцији, непотизму и организованом криминалу.

„Држава као да неће или нема снаге да се ухвати у коштац у обрачун са овим пошастима. А шта тек рећи о слободи медија? Сточетвро мјесто на листи Репортера без граница за Црну Гору говори о томе да се као друштво морамо апсолутно замислити о свему“, каже Лалошевић.

Оно што могу поручити, каже он, јесте да само богата, солидарна и просперитетна Црна Гора у којој можемо остварити своје стваралачке способности, може донијети зајееничку будућност.

„И морамо радити на оснаживању парламентарне демократије, на стабилности економског развоја, поготово на владавини права, европских стандарда и вратити достојанство живота за све грађане Црне Горе“, наглашава Лалошевић.

Према његовој оцјени, не можемо наставити са стварима које актуелна власт ради у стилу – „завади па владај“.

„Морамо поручити да се стане са нападима на нашу цркву и митрополију. Учините нешто да се овај народ најзад помири међу собом и да крене ка некој, заиста, бољој и срећнијој будућности“, истакао је Лалошевић.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.