Категорије
Друштво

Ученици из Њемачке на пријему код предсједника општине

Предсједник општине Драгослав Шћекић организовао је пријем за ученике из Њемачке, који у Беранама бораве у оквиру размјене ученика. Ове године je јубилеј десет година успјешне сарадње између Гимназије „Панто Малишић“ и Европске школе из Ведела.

ПредсједникШћекић примио је данас ученике из Њемачке, њихове професоре, као и домаћине из беранске гимназије, на челу са директором Сретеном Лутовцем.

Предсједник је гостима из школе у Веделу упутио ријечи добродошлице и изразио задовољство због успостављене сарадње са беранском гимназијом – установом која има богату традицију.

„Посебно се захваљујем директору Лутовцу на залагању које је резултирало вишегодишњој размјени ђака из Њемачке и Берана“, казао је предсједник.

Он се уједно захвалио нашим ученицима и њиховим породицама у којима су смјештени њемачки средњошколци због, како је казао, указаног гостопримства.

„Надам се да ћете овдје створити пријатељства која ће трајати дуже од ове размјене и да ћете се и касније враћати у Беране и Црну Гору“, поручио је предсједник ђацима.

Директор Гимназије, Сретен Лутовац је подсјетио да се у њиховој школи већ десет година њемачки језик изучава по посебном програму, а предавачи су професори из Њемачке.

„Захваљујемо се предсједнику општине на данашњем пријему. Овогодишња размјена је у тој мјери значајнија јер обиљежавамо десет година успјешне и континуиране сарадње са школом из Ведела“, казао је директор и додао да ће гости из Њемачке, у овом случају професори, у суботу вече присуствовати прослави матурске вечери, заједно за 27 колега из Подгорице које ће такођи бити гости Гимназије „Панто Малишић“.

Професор Ралф Милер и једна од ученица на размјени, захвалили су се предсједнику Шћекићу на пријему и полонили књигу.

Ученици из Њемачке, њих 25 укупно – узраста 15 година, допутовали су у Беране са троје професора, у уторак, и остаће у нашем граду до понедељка.

Дјеца из Њемачке смјештена су у породицама наших ученика, чији ће они бити домаћини приликом њихове посјете Њемачкој. Током боравка у Беранама организовано ће обићи и упознати град.

Размјена ученика одржава се од 2009. године између наше Гимназије и Европске школе из Ведела, а ове године je јубилеј десет година сарадње.

текст

Пријему су присуствовали предсједник СО Беране Новица Обрадовић, савјетник предсједника општине Зоран Јојић и савјетници у Служби предсједника, односно Бироу за односе са јавношћу, Ана Секулић и Никола Урошевић.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.