Категорије
Актуелно

Da svako ima, a ne samo “oni”

Savez „Da svako ima“ održaće u nedjelju, 26. maja u Nikšiću prvu zajedničku sjednicu upravljačkih organa političkih konstituenata, na kojemu će biti usvojen kratkoročni plan zajedničkih akcija i dugoročna strategija razvoja saveza.

Savez „Da svako ima“ čine Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisno poslanici Anka Vukičević i Aleksandar Damjanović.

Kako je saopšteno, SNP, UCG, RP i nezavisni poslanici nastavljaju sa realizacijom nedavno potpisanog Sporazuma u Bijelom Polju i promocijom političkog saveza „Da svako ima“.

–U nedjelju, 26. maja u Nikšiću biće održana prva zajednička sjednica upravljačkih organa političkih konstituenata saveza na kojemu će biti usvojen kratkoročni plan zajedničkih akcija i dugoročna strategija razvoja Saveza. Započinjući svoju aktivnost 1. maja željeli smo da prekinemo tendenciju unutaropozicionih svađa i pokažemo da je moguće i drugačije, odnosno, da smo u obavezi da procese okrenemo u pozitivnom pravcu. Istovremeno, Međunarodni praznik rada, uz pomoć prijatelja, obilježen je na kraju i zajedničkim muzičkim programom koji je pozdravilo nekoliko hiljada mladih Bjelopoljaca, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u susret 21. maju savez je, u skladu sa zakonom, blagovremeno prijavio i skup na centralnlm nikšićkom trgu i to za 20. maj, „čime smo željeli da pošaljemo poruku razumijevanja i uoči Dana nezavisnosti, kojeg, nažalost, parlamentarna većina već 13 godina koristi za produbljivanje dubokih podjela i diskriminaciju svih građana koji su na nekadašnjem referendumu glasali za očuvanje Srbije i Crne Gore“.

–Nivo našeg međusobnog uvažavanja pokazuje i činjenica da su u savezu „Da svako ima“ dobrodošli pojedinci i političke grupe koji su 2006. glasali i za nezavisnost i za zajednicu. Gradske vlasti su pod smiješnim i providnim izgovorima odbile da odobre skup iako je naša namjera bila da ujedinimo građane Nikšića i pošaljemo sliku zajedništva i to bez i jedne političke poruke. Očigledno je da je ta vrsta „zabrane“ stigla iz vrha DPS-a s namjerom da isprovocira našu reakciju. Ipak, strpljivo i odgovorno smo reagovali, jer ne pristajemo da igramo njihovu igru dijeljenja i svađanja ljudi u Crnoj Gori. S toga smo za nedjelju 26. maja zakazali prvi sastanak stranačkih organa naših političkih subjekata u Nikšiću na kojemu ćemo učvrstiti naše političko zajedništvo, dogovoriti se o narednim potezima i najaviti nove korake, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, naše stranke i subjekti sve će više, uz nastavak samostalnog političkog djelovanja, dio aktivnosti sprovoditi i zajedno, kao savez „Da svako ima“, jer je to naša obaveza prema građanima.

–Sliku zajedništva iz Nikšića ipak ćemo poslati, kao i iz Bijelog Polja, jer ćemo na kraju dana svi skupa biti na platou ispred Robne kuće, poklanjajući i Nikšićankama i Nikšićanima jedno veliko jedinstvo i muzički program. Već danas političkoj konkurenciji najavljujemo da ćemo izvjesno, onako kako dolikuje Crnoj Gori, obilježiti i 13. jul jer je to datum svih, a ne korumpirane vladajuće elite, istorijski datum Crne Gore, a ne rođendansko slavlje DPS-a i njenih saveznika. Pozivamo građane da nas prate u svim budućim akcijama i programima bez obzira na spekulacije i podmetanja. Zahvaljujemo i ovom prilikom pojedincima koji podrzavaju naš savez i to bez skrivanja, sa hrabrošću koja oslobađa i druge, dokazujući tako zajedno sa svima nama, da se ova vlast ne plaši samo protesta građana nego i bilo kakvog okupljanja i zajedničkog veselja makar ono trajalo i po par sati. Da svako ima – jasna je poruka onima koji dvadeset godina sve rade kako bi imali samo oni – odabrani po partijskim i rođačkim vezama da upravljaju sudbinom svih nas, zaključuje se u saopštenju.

Izvor; borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.