Категорије
Друштво

ШЋЕКИЋ: Већа улагања у спорт

„Беране је било и остало град спорта, које зна да поштује и цијени људе и постигнуте резултате“, истакaо је предсједник општине, Драгослав Шћекић током разговора са тренером ЖРК Будућност, Драганом Аџићем.

Предсједник Шћекић примио је једног од најтрофејнијих рукометних тренера на овим просторима, бившег селектора женске рукометне репрезентације – Драгана Аџића. Заједно са њим су били присутни, Сара Гугач, најбоља играчица друге женске Црногорске рукометне лиге и Бобан Аковић, тренер ОФК Беране.

Повод његове посјете родним Беранама је било предавање на тему „Улога и значај тренера у раду са играчима и екипом“ које је одржано раније у прес центру Фудбалског стдиона, а које је организовао присутни Аковић уз подршку Општине Беране и Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО.

Предсједник Шћекић је, поздрављајући госте, истакао чињеницу да оно што многима недостаје у савременом спорту, Беране посједује, а то се, прије свега односи на инфраструктуру, којом се могу подичити само велики градови.

„У том правцу је и циљ окупљање што већег броја спортских колектива, како на домаћем, тако и међународном нивоу. За то постоје сви предуслови, уз очекивање да Беране добије позитиван одговор на иницијативу упућену Министарству о додјели статуса бањског града“, казао је предсједник и додао да хотелска инфраструктура, уз постојећу нову халу спортова и реновирани градски стадион, гарант су успјешног одржавања свих спортских дешавања у нашем граду.

текст

„Локална управа  је сигурна да ће, већим улагањем у колективне спортове и њиховим стављањем под окриље општинског буџета, допринијети постизању бољих резултата, који ће бити на оном нивоу – који овај град и заслужује“, истакао је предсједник Шћекић на крају.

Тренер Аџић се захвалио предсједнику на издвојеном времену и изразио своје задовољство што је у родним Беранама.

„Беране се буди, у овај град се улаже и евидентна је спортска перспектива“, истакао је он, уз констатацију да оваква инфраструктура, уз одговарајућа улагања мора дати резултат.

Подсјетио је и на чињеницу да је у много лошијим условима Беране давало истакнута спортска имена, и да сада, имамо три Беранке у млађим националним селекцијама, што је за сваку похвалу.

текст

На самом крају, Драган Аџић је истакао увјерење да ће у будућности и његов клуб моћи у Беранама да спроводи и реализује своје спортске планове, а да ће сви они који желе моћи да користе неспорна позитивна тренерска искуства.

Сара Гугач је, упућујући ријечи захвалности предсједнику, поносно показала плакету за најбољу играчицу друге лиге, коју јој је уручио предсједник Рукометног савеза Црне Горе – Петар Каписода.

Састанку су присуствовали Горан Фолић, ресорни секретар за спорт, и Миомир Војиновић, савјетник у Служби предсједника.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.