Категорије
Друштво

PETNjICA – Poplavljena imanja

OBILNE PADAVINE DONIJELE BROJNE NEVOLJE LOKALNOM STANOVNIŠTVU U BIHORU

Obilne kiše koje su poslednjih dana padale na području Bihora donijele su brojne probleme lokalnom stanovništvu. Nabujale rijeke Popča, Vrbička rijeka i Lješnica na brojnim mjestima počele su da se izlivaju iz svojih korita i da plave poljoprivredna i druga zemljišta. Potpredsjednik opštine Petnjica Muslija Kalić je, obilazeći ugrožena područja, naglasio da je pored privatnih imanja šteta pričinjena i na putnoj infrastrukturi.

-Osim rijeka, s obližnih brda slivali su se nabujali potoci nanoseći nasipe na mnogim putevima, kako na seoskom području, tako i na saobraćajnicama koje vode do ljetnjih katuna. Opština i Komunalno preduzeće odmah su poslali svu raspoloživu mehanizaciju kako bi intervenisali na kritičnim mjestima. U mjestu Prevoje u Mjesnoj zajednici Savin Bor na put se sručila velika gomila zemlje i kamenja tako da je saobraćaj prema Kruščicama bio obustavljen – kazao je Kalić.

Naglasio je da je rijeka Popča u Gusarama pričinila veliku materijalnu štetu na mnogim imanjima. To isto je, kako je naveo, učinila i Vrbička rijeka koja je u mjestu Podvade poplavila mnoga imanja i njive. Kalić je naveo da su najveću štetu pretpjela imanja mještana donjeg dijela zaseoka Paljuh, kao i mještani sela Lješnice.

-Nabujala Lješnica nosila je sve pred sobom. Potopljena si imanja i zasadi mještana Huremovića, Hodžića, Joksimovića, Kastratovića i Đuraškovića. Zasadi krompira, luka i pasulja plivaju u vodi. Mnogi putni pravci su oštećeni, a odmah nakon prestanka padavina, radićemo na sanaciji šteta – naglasio je Kalić, dodajući da su mostovi do sada izdržali nalete nabujalnih rijeka.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.