Категорије
Друштво

HERCEG NOVI – Počinje karneval

KLJUČEVI HERCEG NOVOG DO NEDJELJE U DJEČJIM RUKAMA 

Kada Pavle Radunović, mali kapo karnevala, danas u 19 časova, na Sat kulu u Herceg Novom bude podigao najšareniju i najljepšu zastavu na svijetu, to će biti znak da počinje 13. Međunarodni dječji karneval, saopšteno je na jučerašnjoj pres konferenciji.

Zasad je pristiglo skoro 40 grupa, odnosno preko 1.000 učesnika, a kao i svake godine povorku karnevala će otvoriti djeca iz Dječjeg doma „Mladost” iz Bijele.

Milijan Mijović, predsjednik NVO Omladinski centar i organizator ove vedre fešte, poručio je da će program trajati tri dana i u nedjelju biti krunisan izletom.

-Manifestcija se nastavlja u petak, u 20 časova, na bazenu „Jadran” na Škveru, kada će gradonačelnik Stevan Katić predati ključeve grada malom kapu karnevala. Biće izabrana i princeza karnevala. U subotu, u 18 časova, povorka kreće sa Trga Nikole Đurkovića ka Gradskoj kafani do velike bine ispred Opštine. U nedjelju je, kao i uvijek, izlet za sve učesnike i njihove pratioce trajektom Bokokotorskim zalivom u 9 časova, najavio je Mijović.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares