Категорије
Друштво

Рудеш виде као пут за отварање радних мјеста

ИЗ ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ УВЈЕРАВАЈУ ДА СЕ УСПОСТАВЉАЊЕМ БИЗНИС ЗОНЕ ОТВАРА НОВА РАЗВОЈНА СТРАНИЦА

Доношењем одлуке о оснивању Бизнис зоне Рудеш долазе бољи дани за Беране,тврде из локалне управе. Они увјеравају да ова одлука, која је усвојена на прошлој сједници локалног парламента, представља почетак и повратак индустријске производње у граду који је некада био трећи по развијености у Црној Гори. У циљу отварања нових радних мјеста Општина Беране нуди потенцијалним инвеститорима дугу и коректну сарадњу.

  • Бизнис зона нуди низ олакшица за улагања у Беране, а има за циљ отварање нових радних мјеста у нашој општини, која је, иначе, у самом врху по броју незапослених у Црној Гори. У бизнис зони потенцијалним инвеститорима нудимо преко 30 парцела и неколико објеката које се могу добити на коришћење готово бесплатно на период од пет до тридесет година у зависности од броја новозапослених и висине средстава која се инвестирају – појаснио је менаџер Општине Беране Владимир Ђаковић, подсјећајући да у оквиру бизнис зоне функционише и Регионални бизнис центар који пружа сву логистичку и стручну подршку потенцијалним инвеститорима.
    Истакао је да бизнис зона даје могућност за отварање прерађивачких капацитета, од који локална заједница може да има значајну корист.
  • Сматрам да је највећи финансијски губитак у општини Беране изазива велика и готово неконтролисана експлоатација примарних производа и природних сировина без прераде. Тако се наша богатства продају по веома ниској цијени, а становништво од тога нема готово никакве користи. Зато се овом одлуком желе подстаћи, како домаћи, тако и инострани улагачи који би им прерадом дали већу вриједност – истиче Ђаковић.
    Општина Беране је буџетом за текућу годину предвидјела издвајања од 30.000 еура за улагања у Бизнис зону, како би уредила локације и амбијент у којем ће корисници пословати и како би санирали приступне путеве, расвјету и енергетску и водоводну инфраструктуру. Ђаковић истиче да се ради о неопходним улагањима, с обзиром да је овај простор деценијама девастиран.
  • Битно је навести да је Бизнис зона Рудеш смјештена на простору некадашње индустријске зоне у којој су некада радиле на хиљаде радника. Она се годинама налазила на мети бројних пљачкаша, јер смо свједоци да су на овом простору спроведене неуспјеле приватизације некад успјешних привредних колелтива. Зато смо издвојили одређена средства како би се, ради елементарног функционисања оштећена инфраструктура довела у ред – наглашава Ђаковић.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.