Категорије
Актуелно

PODGORICA: Veliki narodni sabor za odbranu vjere u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Povodom nedavno usvojenog, od strane Vlade Crne Gore, Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji bi, ukoliko se u ovom i ovakvom obliku usvoji u Skupštini Crne Gore, doveo u ozbiljna iskušenja našu Mitropoliju i sve pravoslavne eparhije u Crnoj Gori, ugrožavajući im ime, dostojanstvo, predanje i imovinu, kao i povodom 800-godišnjice naših episkopija i autokefalnosti naše pomjesne Srpske Patrijaršije, u saglasju sa ostalim episkopijama iz Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje Trojičindanski narodni sabor za odbranu vjere i svetinja Božijih, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

,,Prije svega, tim povodom, pozivamo sve sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na naročiti trodnevni post od 12. do 14. juna ove godine za iscjeljenje od bratomržnje i za umnoženje bratske ljubavi, kojim će se vjerni pripremiti za Sveto Pričešće na Trojičindanskom saboru.”

Sabor će se održati 15. juna ove godine u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a započeće Svetom Liturgijom u 9 časova, koju će saborno služiti pravoslavni episkopi Crne Gore sa sveštenstvom i vjernim narodom, a nakon Svete Liturgije u 11 časova sa platoa Sabornog hrama biće upućena zajednička poruka svim vjernima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja.

Neka bi ovaj Sabor bio zalog za bratsko pomirenje i umnoženje ljubavi, kazali su iz MCP.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.